Тръмп бесен заради поредния теч на информация от екипа му Поздравил Путин за победата, въпреки препоръката на съветниците си

Петр Келнер купи „Теленор“ в България Компанията вече има един и същи собственик с Нова телевизия

Николо Коцев ще свири на Burgas Jam

МОСВ дари бездимна печка на спасителя на щъркелите от село Зарица

11 месеца затвор за грък, нападнал лекари в Петрич

Министър Ангелкова: Специален QR код ще информира потребителя за избрания от него туроператор, хотел или планински водач

Обявиха програмата на Първа лига до края на сезона, ясни са всички дербита

Полярно мече се роди в зоопарк в Шотландия

Радев призова за повече прагматизъм в двустранните отношения с Израел

Софи Маринова раздава обяснения и автографи в шуменския съд

4 години за убийство на пътя и шофиране след употреба на дрога

„Омония“ уволни Ивайло Петев

Река Тунджа е повишила нивото си с 25 см в сливенския участък Към момента няма риск от разлив

Комисията за ЧЕЗ ще изслуша разузнавателните служби и Министерство на финансите

“Ер Франс” анулира полети заради стачка на персонала

14 съдии от Окръжен съд-Благоевград вкупом напускат Съюза на съдиите

14 съдии от Окръжен съд-Благоевград вкупом напускат Съюза на съдиите в България огорчени и обидени. Магистратите са написали заявленията си и те ще бъдат входирани в понеделник.

Новината бе потвърдена от председателя на Окръжния съд в Благоевград Катя Бельова, която също напуска ССБ. „ Вярно е, че колегите и аз подаваме заявления, с този акт снемаме доверието в тази институция, тъй като тя обслужва интересите на шепа хора, излизат с едностранни становища, без да се проверяват фактите, каза съдия Бельова.

В момента съдиите пишат и оформят технически мотивите си за напускането, затова и заявленията ще бъда дадени в понеделник.

Повод за вълната от недоволство стана становище разпространено от ССБ, в което те критикуват назначаването на Катя Бельова за председател на Окръжен съд-Благоевград за втори мандат.

“За пореден път беше възпроизведена практиката на ВСС за вземане на немотивирани решения от мнозинството. Това сочи, че независимо от съществуващите законови гаранции за упражняване на правомощията на ВСС по открит и отговорен начин, този орган и по-конкретно неговата Съдийска колегия продължава да взема непрозрачни и будещи съмнения за предизвестен избор решения”, написаха от организацията в становището си.

Съдиите обаче не са съгласни със заключенията на браншовата им организация и в знак на протест напускат.

Всъщност с тяхното излизане от Съюза на съдиите в Благоевградска област ще останат само 3 члена. Преди време напуснаха един по един съдиите от Гоце Длчев, Разлог, Сандански и Петрич. С масовото напускане на 14 съдии от Благоевград , съюзът остава с броени членове в Пиринско.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.