Каракачанов: Брекзит ще удари всички останали икономики в ЕС

Великобритания е третата икономика в Европейския съюз и петата икономика в света. Излизането ѝ от ЕС ще бъде удар върху икономиката на всички останали държави членки.

Това заяви пред в парламента лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов, цитиран от "Фокус", във връзка с проведения референдум за напускането на Великобритания от ЕС.

20 години в Европа се говори, че този ЕС по начина, по който се ръководи, няма да излезе на добър край. Не е нормално едни чиновници, които никой никъде не е избирал за нищо, да имат толкова власт над националните държави и да определят съдбата на цели държави и на цели отрасли в икономиката. Това, което видяхме беше английското „не”. ЕС не може да продължи да съществува по този начин”, посочи Каракачанов.

Той разкритикува работата на администрацията на Съюза. „Погледнете бюрокрацията в Брюксел. Това са хора, които никой никъде не е избирал – скъпо платени чиновници, които мислят, че са богове. Нека да погледнем Европейската комисия. Кой тези хора ги е избирал някъде за нещо? Някой от тези хора бил ли е национален лидер в своята страна?, попита Каракачанов. Според него ЕС трябва да бъде единствено икономически съюз и да уважава суверенитета на националните държави.

„Ако се опита да продължи по този начин, ще има и други страни, които ще го напуснат. Вижте ефекта във Франция – там започна да се говори за референдум”, обясни още Каракачанов.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика