"Куин" и Адам Ламбърт разтресоха София, Браян Мей изсвири „Хубава си моя горо“

Снощи София беше изпълнена с емоции, крещящи фенове и, разбира, с се много рок музика. Легендарните "Куин" се съюзиха със сензацията на Америка Адам Ламбърт, за да представят едно грандиозно шоу, едно уникално преживяване и една незабравима нощ под звездите.

Концертът, който се проведе на стадион „Георги Аспарухов“, започна още към 18:00 часа с три подгряващи групи, които се погрижиха за доброто настроение на рок ентусиастите, огласящи терена и седалките на стадиона. Първата група беше „Electric Pyramid”. Със смесицата си от мъжки и женски вокали британците вдигнаха публиката на крака и дадоха началото на една запомняща се вечер. След тях на сцената излязоха румънците от „Grimus“, а последни се появиха и родните ни таланти от „Jeremy”. Те имаха истинско световно звучене и обраха овациите на феновете с неподправеното си присъствие и дрезгавите рок вокали.

Последва час пауза, през която сцената беше приготвена за излизането на рок легендите, които всички очакваха с трепет. В 21:15 големият плащ, покриващ сцената, беше вдигнат и публиката изригна.

"Куин" и Адам Ламбърт изненадаха всички с невероятната симбиоза помежду си. Харизматичният изпълнител от САЩ стана известен след участието си в реалити шоуто American Idol, в което завладя сърцата на американците, а малко по-късно и на целия свят. Адам откри концерта с думите „Аз не съм Фреди. Аз обожавам Фреди и имам невероятната чест и привилегия да пея неговите песни“. Феновете на "Куин" оцениха скромността на младия изпълнител и му отвърнаха с множество скандирания „Адам, Адам, Адам...“. Ламбърт от своя страна пя с много хъс и много настроение. Вокалните му способности изпъкнаха в легендарните парчета на великия Фреди Меркюри, а енергията му на сцената беше заразителна.

От своя страна Браян Мей и Роджър Тейлър заявиха, че са чакали цели 45 години за момента, в който най-после ще свирят пред българска публика. Мей почти се просълзи, когато феновете започнаха да скандират името му и им благодари на български език. Освен за Фреди, музикантите изсвириха и песен (“Under Pressure”) в памет на Дейвид Бауи.

Най-прочувственият момент, обаче, безспорно дойде, когато китаристът Браян Мей изсвири „Хубава си моя горо“, покачен на висока платфома и на фона на космически мотиви. Публиката започна да пее, някои дори се просълзиха от вълнение.

Концертът завърши с хитовата “Radio GaGa”, по време на която Адам Ламбърт слезе от сцената и мина да поздрави късметлии от публиката, които бяха успели да си запазят места най-отпред.

Феновете, естествено, не пуснаха групата да си тръгне без бис. "Куин" и Ламбърт излязоха повторно и изпълниха две от най-знаковите си песни – “We will rock you” и “We are the champions”. На края на последното парче публиката беше обсипана със златисти лентички, които летяха във въздуха над стадиона, придавайки величие на това дългоочаквано събитие.

Еуфория цареше на целия стадион, усмивки и сълзи от щастие озаряваха лицата на рок феновете. Един концерт, който ще се помни дълго, едни личности, които ще останат в историята за поколения напред.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Култура