115 години от създаването на Порт Бургас Стих на Хр. Фотев ще вдъхновява фотоконкурс

Над 27 000 читатели посетили за година библиотеката в Горна Оряховица Най-малкият абонат е 5-годишната Ралица Арабаджиева

Орбан за Борисов: Границите могат да се опазят само от решителни лидери

Сотир Цацаров изиска делото за прегазената жена в село Търнава

Сидеров иска парламентарна комисия да изчисти името на Левски "Искаме да се преразгледа този процес, Левски не е убиец", заяви лидерът на "Атака"

Верижна катастрофа запуши столичния бул. „Цар Борис III”

Иззеха мариухана за 216 000 лв. от оранжерия в Шуменско

В Монтана се поклониха пред паметта на Апостола

Галапремиерата на “Привличане” е във Варна Яна Маринова и Башар Рахал пристигат за първата прожекция на лентата, част от която е заснета край морето

Чавушоглу: Ако сирийската армия брани кюрдите в Африн, никой няма да ни спре

Задържаха Таратора и Шиндлера непосредствено след кражба на „Мерцедес“

Корнелия Нинова: Българският народ никога няма да те забрави, Апостоле!

Два пожара в пернишкия ТЕЦ „Република“

Арест за мъж, блудствал с 14-годишно дете на автобусна спирка В килията остават още дързък апаш и нарушител на забрана за домашно насилие

Гуляйджии трошиха, биха и платиха безчинствата си в балканско село

Борисов: Няма решение на Министерски съвет за повишаване на учителските заплати

Премиерът Бойко Борисов заяви от парламентарната трибуна, че няма решение на Министерски съвет за повишаване на учителските заплати. “Такова решение на Министерски съвет няма и не е публикувано.”, бе отговорът на Борисов на въпрос, зададен от независимия народен представител Георги Кадиев, касаещ възможността за увеличение на учителските заплати с 10% от 1 януари 2017 г.

„Такова обсъждане не е имало, защото е просто рано – бюджета го правим септември-октомври месец”, обясни Борисов. По думите му е безспорно, че всеки министър иска да постигне високи резултати в своята област, но правителството се стреми да балансира между отделните политики. „Безспорно всички ние искаме, колкото се може по-високи възнаграждения да взема всеки един от българските граждани”, обясни Борисов. „Приемам, че г-жа Кунева е пожелала нещо, което безспорно всички искаме. Това, което тя винаги е чувала от мен е, че искам да се повишават доходите, включително и на учителите”, допълни още той.

Георги Кадиев каза в реплика, че оставката на образователният министър Меглена Кунева няма да предизвика шок в Европа. Проведеният учителски събор в зала „Арена Армеец” Кадиев определи като „фолк концерт с 12 хил. души” и коментира съдържанието на подписания там колективен трудов договор на учителите. „Чл. 27 казва, че Министерството, съвместно със социалните партньори, предприема действия за осигуряване на увеличаване на минималната работна заплата за педагогически специалисти с не по-малко от 10% и допълнително трудово възнаграждение за лекторските часове с не по-малко от 20% от 1 януари 2017г. Вие как тълкувате това?”, попита Кадиев.

В дуплика Борисов посочи: „Подписаният документ най-вероятно иска да каже, че всички много активно ще преговаряме от сега нататък по тази тема. Ще участваме и ние с финансовия министър в процеса”.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.