Община Търговище осигури евтина морска ваканция на пенсионери и деца

Пенсионери и деца с изяви в сферата на културата и спорта изпраща на море на преференциални цени Община Търговище. Инициативата за подкрепата на хората от третата възраст и талантливите деца е дългогодишна практика на местното кметство, припомнят от Общината. Първата група от 100 пенсионери вече замина за почивната база на Общината в Балчик. Втората ще летува там от 29 юни. За тях са осигурени 5-дневни смени. Възрастните хора плащат за престоя си общо 91 лв. В таксата са включени нощувки, храна и транспорт. На връщане от морската ваканцията за тях е предвидено посещение в страта столица Плиска.

Всички възрастни хора, които летуват в общинската база в Балчик, са членове на пенсионерските клубове от града. Очаква през септември да има още две смени, допълват от Община Търговище.

От 4 юли на морска ваканция в Балчик пък ще заминат близо 250 деца с изяви в сферата на културата и спорта от общината. Учениците са с награди от различни конкурси и състезания на областно, национално и международно ниво. Те ще бъдат разпределени в 3 смени за 5-дневна ваканция. Цената за престоя им ще бъде по 5 лв. на ден. Общината осигурява нощувките, храната в базата, транспорта, медицинското обслужване и воден спасител. Първи ще летуват възпитаниците на Центъра за младежки дейности и инициативи. Следват ученици от търговищки училища и младежката формация към ПФА „Мизия“.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини