Съдът остави в арест убиеца от „Банишора“ Престъплението, за което е обвинен, е умишлено

63-годишен мъж е загинал при пожар в столичния квартал „Христо Ботев“

Серина Уилямс утеши съперничката си след мача на Откритото първенство в Астралия (ВИДЕО)

Петър Захариев: Въвеждането на тол такси за автобусите може да оскъпи билетите за междуградски превози

Шофьор на ТИР е загинал на място при катастрофа

Обвиняемият за убийството в „Банишора” се разплака в съда

Цветан Цветанов участва в първата у нас градска молитвена закуска в Пловдив

Георги Първанов: Неоходима ни е нова енергийна стратегия

Румяна Арнаудова: Шест лица са с обвинения след вчерашната операция на Спецпрокуратурата

Меркел е решена да се бори докрай за Брекзит със споразумение

Полицаи задържаха участник в телефонна измама в Пазарджик

Брекзит може да доведе повече британски туристи у нас

Вицепрезидентът Йотова: Сега е моментът за анекс към споразумението с Македония

Политолог: Управляващите в Полша са виновни за атмосферата, довела до убийството на кмета на Гданск

Съветник на Белия дом отхвърли информациите за пробив в търговските преговори с Китай

Георги Кючуков, АБВ: Днес е лош, черен ден за ЕС

„Днес е лош, черен ден за целия ЕС. Ден, който поставя изключително много проблеми, не само пред страните в съюза, а и пред Великобритания“, заяви в Народното събрание депутатът от АБВ Георги Кючуков, цитиран от партийния пресцентър, в коментар за резултатите от провелия се в Обединеното кралство референдум.

“Все е още не можем да правим политически изводи какво ще се случи с държавата, която гласува за излизане от ЕС, но самият факт, че в Северна Ирландия и Шотландия преобладаваше и то категорично мнението за оставане в Европейския съюз, постави под съмнение самата цялост на Великобритания и поставя под под въпрос дали няма да се възстановят сепаратистките тенденции в Шотландия и Северна Ирландия, което е също една заплаха и нежелана реакция за обединена Европа”, заяви Кючуков.

Според депутата излизането от ЕС на Великобритания ще има тежки последици както за британската, така и за европейската икономика. “Това неминуемо ще има отзвук върху цялостното развитие на Съюза. Разчитаме на обединените усилия на всички държави, които ще останат в ЕС , защото обединена Европа има нужда от консолидация, от обединена политика, от по –голяма интеграция за да преодолее заплахите и предизвикателствата от това решение на британския народ“.

Думите на Кючуков допълни и председателят на парламентарната комисия по отбрана и зам .-председател на ПГ на АБВ генерал Михо Михов. „Считам, като представител на ПГ на АБВ, че от днес в живота на българите има притеснение, което е малко изпреварващо от обявяването на крайните резултати. Ако ползвам едно изявление на наш държавен глава съм сигурен, че в Европа война няма да има. Във всички случаи дипломатическото напрежение ще се засили. „Развитието и прогресът може би ще бъдат с по-забавени темпове. Нека като граждани, ръководители и участници в този парламент да помислим много сериозно от крайния резултат какво значи това за живота на българите – 50 или 200 000 хиляди, които живеят там. Видимо нещата и за нашето правителство ще нарастват все повече като национална отговорност”, заяви той.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.