Георги Вълев от „Килърите“: Властта и бизнесът убиха Петър Христов

Дете е със счупен крак в болница, след като е блъснато на пешеходна пътека във Варна

Премиерът Бойко Борисов обсъди темата за единния цифров пазар с министър-председателя на Люксембург Ксавие Бетел

Удължиха извънредното положение в Турция с още три месеца

Вижте акцентите от броя на „Труд“ в петък, 19 януари 2018

Отвод на съдията по делото Мартин Петров – „УниКредит Булбанк” Бивша служителка на трезора обявена за национално издирване

Цветан Цветанов проведе серия от работни срещи в Лондон

Германия задмина САЩ като световен лидер Рекордно ниско доверие към Съединените щати, изпреварва ги и Китай

Екатерина Захариева: Договорът за добросъседство с Македония няма да остане само на хартия

Турция търси руска подкрепа за щурм в Сирия САЩ отричат за новата “сирийска армия”

500 милиона лева търсят общините за туризъм Най-скъпият проект в картата на ресорното министерство е на община Челопеч за Моторспорт парк на стойност 120 млн. евро

Влак блъсна изоставена каруца в Казанлък, спряно е жп движението между София и Бургас 

Румен Порожанов: България притежава значителен потенциал за производство на качествена продукция

Божидар Данев, председател на АОБР, пред “Труд”: Зелените блокират инвестиции и работни места Когато икономиката не се развива, няма работа и увеличение на доходите

Кремъл: Новият закон за суверенитета на Киев се равнява на подготовка за война

Българка се дипломира с народна носия в Шотландия

Гергана Иванова от Берковица се дипломира в Университета в Абърдийн, Шотландия, облечена в българска носия.

Облеклото на момичето предизвика огромен интерес сред гостите на празника и мнозина си направиха снимка с красивата българка.

Гергана е възпитаничка на гимназия „Д-р Иван Панов” в Берковица и след завършването й се записала за студентка в университета в Абърдийн, специалност „Международни отношения и лингвистика”.

През четирите години в Шотландия Гергана е била президент на българското общество във висшето учебно заведение, организирала е чествания на националните ни празници и популяризирала българския фолклор и култура. Когато дипломирането наближило, Гери поискала от близките да й изпратят българска народна носия и се явила с нея на тържеството.

„Всички бяха страхотно впечатлени. Оглеждаха шевиците и разпитваха за България. Много преподаватели, колеги и гости се снимаха с нея. Снимка си направи и представителят на Камила Паркър Боулс – съпругата на престолонаследника принц Чарлз, която е патрон на университета”, разказа майката на Гергана Нели Иванова. За приноса си към работата на студентските организации българката получи специална награда от ВУЗ-а в Абърдийн.

Тези дни Гери се връща в Берковица, за да си почине и да се види с близките си. Семейството й е приготвило за посрещането й прочутото берковско малиново вино. След отдиха Гергана започва работа в университета в Абърдийн, а след това и обучението си за магистърска степен. Младата берковчанка планира да се занимава с медии.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.