Ф-16 е най-добрият изтребител за България (обзор) Това ще засили стратегическото партньорство между САЩ и вашата страна, смята Н. Пр. Ерик Рубин

Тереза Мей и Жан-Клод Юнкер обсъждат в Брюксел бъдещите отношения Великобритания -ЕС

Правителствена става детска мегаболница 300 000 деца на година се приемат за лечение в различни клиники у нас

Кога ДДС за услуга става 0%

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в четвъртък, 22 ноември 2018

Борбата за по-чист въздух поражда и социален риск ТЕЦ “ЕЙ И ЕС Гълъбово” осигурява работа за около 2000 миньори

Кметът на София Йорданка Фандъкова получи националната награда „Яков Крайков“ за принос към българската духовност

Елена Йончева: Майките обявиха край на протестите, но излизат бащите и синовете, защото България не може да живее по този начин

Слагат таван на заемите според размера на дохода Може да затегнат правилата за обезпечение

Столична община разширява системата за разделно събиране на отпадъците

Фалшиви сайтове обират клиенти Парите на потребителите отиват в сметки в Китай

Столична община се включва в Европейската седмица за намаляване на отпадъците с два мобилни пункта за електрически и опасни отпадъци и модно ревю

Строят 25 станции за електромобили

„Московска 33“ укрепва Царските конюшни Обмислят възстановяване на Захарната фабрика

Кметът Фандъкова се срещна с изследователи от JRS

Ангела Меркел: Брекзитът е удар за Европа

В петък германският канцлер Ангела Меркел изказа разочарованието си от решението на британците да напуснат Европейския съюз, определяйки го като „удар“ за Европа, предаде AFP.

„Ние приемаме решението на британците със съжаление. Няма съмнение, че това е удар за Европа и за процеса на европейска интеграция“, заяви германският канцлер.

Меркел обяви още че те ще е домакин на пост-Брекзит разговорите с лидерите на Франция и Италия, в които ще участва и председателят на Европейския съвет Доналд Туск.

Днес Меркел предупреди страните членки в ЕС да не си правят бързи заключения за британското решение за напускане на блока, тъй като това носи опасност от още по-дълбоко разединение в Европа, предаде AFP.

Но „какви последствия ще има от това… ще зависи дали ние, другите 17 държави членки на ЕС, ще имаме воля и способности да не правим бързи и лесни заключения от референдума във Великобритания, което само още повече ще раздели Европа“, отбеляза Меркел.

Страните членки трябва „спокойно и разумно да анализират и оценят ситуацията, преди да вземат правилните решения заедно“, уточни канцлерът.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.