Волен Сидеров: Нямаме претенции към поста енергиен министър

Антон Кутев: Тече процес по самосваляне на правителството

Радослав Янков: Не оправдах собствените си очаквания

“Ислямска държава” пое отговорност за самоубийствения атентат в Кабул

БЛС ще решава днес дали да бъде даден мандат за подписване на Националния рамков договор със НЗОК

Днес отбелязваме Тодоровден

Намалено водоподаване в Пловдив Причината е едновременна авария в половината от помпените станции

Цветан Цветанов в Брест: Цецо Луканов ще бъде кмет на всички жители на Брест

Гласуването в ООН на резолюцията за примирие в Сирия беше отложено за днес

Един човек загина, а шестима са ранени при самоубийствен атентат в Кабул

Тръмп: Действията на Русия и Иран в Сирия са срам

Kорнелия Нинова: Борисов да не се крие зад полите на Гинка и Теменужка Гинка да дойде в парламента и да обясни как стана собственик на ЧЕЗ, поиска лидерът на БСП

ЕС реже парите за земеделие и Кохезионната политика

Туск за Брекзит: Позицията на Великобритания е чиста илюзия

Десетки убити и ранени при атентат с две коли бомби в Могадишу

Община Горна Оряховица купува електромобил

Националният доверителен екофонд (НДЕФ) одобри проектът на Община Горна Оряховица за закупуване на електромобил. Превозното средство ще бъде изцяло електрическо. През февруари 2016 г. НДЕФ стартира пилотна схема за насърчаване на електрически и електрически хибридни превозни средства в рамките на Инвестиционната програма за климата.

С решение на УС на НДЕФ станаха ясни одобрените проекти за частично безвъзмездно финансиране по пилотната схема. Проектът на Община Горна Оряховица е на трето място сред общо одобрените 44 проекта от цялата страна и е единствен от Област Велико Търново. Сред одобрените бенефициенти са 4 институции и 22 български общини.

Проектното предложение за кандидатстване на Общината по Инвестиционната програма за климат е на стойност 68 000 лв. с ДДС и бе одобрено от Общинския съвет. Общинското съфинансиране ще бъде в размер на 48 000 лв. от стойността на проекта. Според изискванията на НДЕФ превозното средство трябва да изминава минимум 100 км пробег с едно зареждане на батерията и да развива максимална скорост минимум 80 км/ч. Предстои Общината да обяви обществена поръчка за закупуване на електромобила.

Превозното средство ще се ползва за нуждите на общинска администрация. Със закупуването на изцяло електрически автомобил ползата за околната среда ще е голяма, като най-същественото е намаляването на емисиите от въглероден диоксид с повече от 10 тона годишно. Значително ще намалеят и емисиите от изгорели газове, въглеводороди и прахови частици. Ще се намалят и разходите на Общината за гориво, масла и поддръжка.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.