Коя е най-приятната за спазване диета?

Хашим Тачи очаква от Меркел да окаже натиск върху страните от ЕС, които не са признали Косово

Молдова планира да отвори посолство в Ню Делхи

ООН: Близо 2,3 млн. души са напуснали Венецуела заради липса на храна и лекарства

Турция повишава митата на внасяни от САЩ стоки

Ивица Дачич за президента на Косово: Лицемер, първо с оръжия разруши границата на Сърбия, сега иска промяната й

Не се потвърждава информацията за оцелял български шофьор от трагедията в Генуа

Агенция по вписванията: Нарушаването на работата на Търговския регистър не е свързано със злонамерена външна намеса или с инцидент в киберпространството

Търговският регистър започна поетапно да работи

Обявиха двудневен траур в Генуа

Църквата чества Успение Богородично

Президентът на Южна Корея иска да създаде общо икономическо пространство с КНДР

Днес отново слънце с максимални градуси между 30° и 35°

Земетресение с магнитуд 4,4 по Рихтер в южната част на щата Калифорния в САЩ

Полицията е обискирала три адреса след атаката край парламента в Лондон Нападателят е британски гражданин от чуждестранен произход 

Погват заведения за незаконни тенти и маси на открито

Масирани проверки на заведенията за незаконни тенти и маси на открито започва община Варна. Това обяви кметът Иван Портних, след като лично провери такъв сигнал от жителка на града.

Преди ден Ирина Колева пусна във фейсбук снимки на турския ресторант „Ориент“, разположен между областната управа и полицията. Пред него в кошчета за боклук бяха поставени дървените колони на бъдещ сенник. Кръчмата заема първия етаж на сграда, обявена за паметник на културата и се намира в района, който общината планира да превърне в арт зона.

Оказа се, че през нощта съдържателите са махнали конструкцията, за монтажа на която са поискали, но не са получили разрешение от кметство „Одесос“. Затова ги грози глоба от 100 до 10 000 лв. При строителните работи са били повредени и част от новите павета по тротоара, установи кметът.

„Абсурдно е да се правят такива неща без регламент. Пешеходният ринг е за пешеходците и в подкрепа на малкия бизнес. Но не може масите да се простират върху тротоара, а хората да няма откъде да минат. Това няма да го бъде. Подобни самоинициативи ще костват на нарушителите сериозни глоби“, предупреди кметът и посочи съседно заведение, пръснало маси с чадъри чак до платното за автомобили.

Според Портних такива нарушения в града имало много, затова той отказвал да разпише схемата за над 2000 преместваеми обекти в града и Морската градина, която включва и тентите и масите пред заведенията. Схемата ще бъде узаконена, след като районните администрации картотекират обектите и ги впишат в електронен регистър.

За централния район „Одесос“, където кръчмите и кафенетата на открито са най-много, това ще се случи до 2 месеца, посочи районният кмет Георги Недев. На юлската сесия на местния парламент администрацията ще внесе за гласуване и наредба за фасадите на търговските обекти, които трябва да се унифицират.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.