Христо Стоичков: Браво, армейци!

„Гласът на България“ раздели съпрузи

Късметлия спечели близо половин милиард от лотарията в САЩ

В топ 10 сме по недостиг на кадри 62% от фирмите трудно намират работници

Евродепутатът Емил Радев: Европейската комисия не ни притиска за конвенцията Не изисквала полови обучения в училищата

Пешеходецът побеждава в центъра на София Тръгват конкурсите за връзката на бул. “Витоша” с Ларгото и улица “Съборна” с Градската градина

Сенатори предупредиха Тръмп да не уволнява прокурор Робърт Мълър, оглавяващ разследването за руска намеса в изборите на САЩ

46 алпийци постъпиха в армията Изпълняват задачи при орлите

Обречените усилия на госпожа Габриел

Пилоти събират пари за онкоболни деца Дарили първо увеличение на заплатите

Путин печели изборите в Русия с близо 74%, показват екзитполовете

Вижте акцентите в броя на вестник “Труд” в понеделник, 19 март 2018

АСЕАН и австралийският премиер призоваха КНДР да прекрати ядрената си програма

Мазилка падна от къща и рани жена в Пловдив

Бившият външен министър на Сърбия Вук Йеремич: Вучич води тайни преговори с държавния глава и премиера на Косово

Погват заведения за незаконни тенти и маси на открито

Масирани проверки на заведенията за незаконни тенти и маси на открито започва община Варна. Това обяви кметът Иван Портних, след като лично провери такъв сигнал от жителка на града.

Преди ден Ирина Колева пусна във фейсбук снимки на турския ресторант “Ориент”, разположен между областната управа и полицията. Пред него в кошчета за боклук бяха поставени дървените колони на бъдещ сенник. Кръчмата заема първия етаж на сграда, обявена за паметник на културата и се намира в района, който общината планира да превърне в арт зона.

Оказа се, че през нощта съдържателите са махнали конструкцията, за монтажа на която са поискали, но не са получили разрешение от кметство “Одесос”. Затова ги грози глоба от 100 до 10 000 лв. При строителните работи са били повредени и част от новите павета по тротоара, установи кметът.

“Абсурдно е да се правят такива неща без регламент. Пешеходният ринг е за пешеходците и в подкрепа на малкия бизнес. Но не може масите да се простират върху тротоара, а хората да няма откъде да минат. Това няма да го бъде. Подобни самоинициативи ще костват на нарушителите сериозни глоби”, предупреди кметът и посочи съседно заведение, пръснало маси с чадъри чак до платното за автомобили.

Според Портних такива нарушения в града имало много, затова той отказвал да разпише схемата за над 2000 преместваеми обекти в града и Морската градина, която включва и тентите и масите пред заведенията. Схемата ще бъде узаконена, след като районните администрации картотекират обектите и ги впишат в електронен регистър.

За централния район “Одесос”, където кръчмите и кафенетата на открито са най-много, това ще се случи до 2 месеца, посочи районният кмет Георги Недев. На юлската сесия на местния парламент администрацията ще внесе за гласуване и наредба за фасадите на търговските обекти, които трябва да се унифицират.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.