Цвети с труден съперник на старта на "Уимбълдън", Григор срещу квалификант

Цветана Пиронкова изтегли тежък жребий за старта на "Уимбълдън", предаде "Спортал". Първата ракета на България ще се изрпави срещу поставената под номер 7 Белинда Бенчич от Швейцария на старта на турнира. Ако преодолее швейцарката, Пиронкова ще срещне победителката от двубой между две тенисистки, преминали през квалификациите.

Двубоят ще е повторение на срещата от миналата година, когато 28-годишната пловдивчанка отпадна в първия кръг след среща именно с Бенчич. Мачът завърши с успех за швейцарката с 3:6, 6:1, 6:3.

Цвети постигна най-големите си успехи именно на тревните кортове в Лондон, като достигна полуфинал през 2010 г. и четвъртфинал през 2011 г. Само преди няколко седмици тя игра и на четвъртфиналите на "Ролан Гарос", но сегашната й позиция в световната ранглиста, където е 59-а, я поставя в позиция да играе срещу поставена още в първия кръг.

Бенчич е на 19 години, но вече има някои отлични постижения и е осма в световната ранглиста. Швейцарката има две титла в кариерата си, като едната бе спечелена миналата година на трева в Ийстбърн. Тя е спечелила и двете си срещи с Пиронкова.

Григор Димитров пък имаше късмет и ще започне срещу квалификант на старта. При успех обаче първата ни ракета ще срещне победителя от двубоя между поставения под номер 16 Жил Симон от Франция и сърбина Янко Типсаревич, който наскоро го победи.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт