Кипърската полиция разкри детайли за зверско убийство, извършено от българи

Полицията в Ларнака откри двата мобилни телефона и I-Pad, принадлежащи на 36-годишната Даниела Роска, молдовски гражданка, която бе намерена убита през ноември миналата година, съобщи вестник "Български новини".

Техниката беше открита с помощта на детектори за метал на място, показано от задържания Даниел Йорданов Славчев. На същото място бе открита риза, ръкавица и два паспорта. В близост са намерени дрехите, носени в деня на престъплението от Славчев и 32-годишният Пламен Пелов, който все още е на свобода, посочен от Славчев като съучастник.

Полицията се надява, че Пелов, предполагаемият съучастник, ще бъде екстрадиран от България в рамките на седмица. В показанията си Славчев описва, че той и Пелов са действали по нареждане на 26-годишния Панайотис Александру от Ларнака. Александру организирал убийството на Роска, тъй като смятал, че е била замесена в кражбата на € 25 000 от къщата на родителите му. Същият е имал романтична връзка с нея. Той също е задържан. Според показанията на Славчев, двамата с Пелов нахлули в апартамента на Роска и я принудили да върне парите. След което я пребили жестоко. С помощта на връзка за обувки я завързали и сложили възглавница на лицето й, за да спре да крещи.

По време на вторичните разпитите на Славчев в четвъртък, водещият полицейски следовател заяви пред съда, че натривките, взети от заподозрения, съвпадат с ДНК материал намерен на връзката за обувки.

Арестът на Славчев е подновен с още 5 дни.

Даниела Роска бе убита по особено жесток начин през ноември м. г.

Славчев, който е постоянен жител на Кипър и работи в ресторант в Ларнака, бе открит и арестуван след ДНК тест от следи оставени върху кабела, с който е била вързана жертвата, както и от неговия мобилен телефон, който е приемал сигнал от антената в района, където живее жертвата по време на критичните часове.

Арестът става почти 8 месеца след убийството на 36-годишната молдовка Даниела Корса, която бе открита мъртва в апартамента си на 01 ноември 2015 г.

31-годишният Даниел Йорданов Славчев бе задържан със заповед на Окръжния съд в Ларнака за разследване на предумишлено убийство и заговор за извършване на убийство от миналия ноември.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право