Тайсъна отказа турчин и е на финал

Даниел Асенов-Тайсъна демонстрира отлична форма и вече е на финал на олимпийската квалификация по бокс в Баку. Европейският шампион регистрира трета победа на турнира, след като отказа и турчина Селчук Екер в третия рунд при 52-килограмовите. Още в първите две части на боя българинът поведе убедително, а в третата съперникът му свали ръкавиците.

Тайсъна от ямболското село Кукорево вече си осигури виза за олимпийските игри Рио 2016 още с класирането си за полуфиналите. За титлата днес Асенов излиза срещу американеца Антонио Варгас, срещу когото ще търси реванш за двете загуби до момента - на младежките олимпийски игри и на световното.

За жалост Симеон Чамов загуби директния сблъсък за олимпийската квота в кат. до 69 кг, след като бе спрян от французина Сюлейман Диоп Сисоко с 0:3 съдийски гласа. Той слезе от ринга и с аркада. Българинът обаче запазва шансове да си осигури участие на игрите, ако противникът му стане първи в категорията. Снощи пратеникът на „петлите” се би с британеца Джошуа Кели.

„И двамата са добри - каза Палми Ранчев, треньор в националния ни тим. - Но за съжаление доста от мачовете се решават от реферите, така че не знаем какво те ще отсъдят…”

До момента родният бокс има две квоти за Рио. Преди Тайсъна виза спечели и Станимира Петрова.

В началото на юли е последната квалификация във Венецуела, но тя е само за професионалисти, в която ще боксират четирима българи - Александър Александров, Арман Хакобян, Благой Найденов и Спас Генов.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт