„Левски“ взе испанска муха преди Лига Европа

Испанската муха е силен афродизиак, доказал своето качество през годините. Именно в лицето на Антонио Аниете „Левски“ вижда своето подсилване преди старта на тежкия сезон в „А“ група и двубоите с „Марибор“ в Лига Европа. Испанецът се завръща на „Герена“ след една година в Азербайджан, където бе част от тима на „Нефтчи“.

За краткия си престой при „сините“ Аниете се превърна в любимец на Сектор „Б“ и голмайстор на отбора с 14 попадения през сезон 2014/15. Именно той вкара и единствения гол при болезнената загуба от „Черно море“ с 1:2 във финала за Купата на България през 2015-а.
Сега той парафира със столичния гранд за 1+1 година и ще се присъедини към новите си съотборници в Правец.
В същото време пред трансфер на „Герена“ е и друго познато име в „А“ група - Жуниор Мапуку. Бившият нападател на „Берое“ вече се срещна с ръководството на „сините“, за да уточни личните си условия. Единствената спънка се явява настоящият играч на „Левски“ - Джъстин Менголо. Камерунецът заема една от квотите за играчи извън европейския съюз и същевременно отказва да скъса договора си с клуба, а това стопира сделката между „сините“ и тарана.

Третият чакан на „Герена“ чужденец - Абделах Зубир, също ще подпише с клуба, въпреки възникналите проблеми с бившия му отбор „Петролул“. Очаква се мароканецът да се присъедини към 26-кратните шампиони в близките дни.
От клуба разкриха и че водят преговори със съперника в Лига Европа „Марибор“ за отпускане на повече билети за феновете за предстоящото гостуване в Словения, тъй като предвидените 600 пропуска са крайно недостатъчни предвид големия интерес.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ