Доналд Тръмп заяви, че може да се срещне с Владимир Путин в най-близко бъдеще

Тъмната страна на вечното дерби

Вижте акцентите от броя на “Труд” в сряда, 21 март 2018

Прелива язовир Кърджали

Без банкови такси за плащане към ведомства Прилагането на облекчението ще зависи от всяко ведомство

Отказват на клиент да му продадат алкохол, той хвърля ръчна граната Двама души бяха убити и още няколко ранени в столицата на Молдова Кишинев

„Люлин“ предава от Марс

Руското МВнР покани всички посланици на среща по случая Скрипал на 21 март

Валери Симеонов: Когато партньорите поискат да се оттегля от правителството, ще го направя

Конституцията и народът

София по-добра за живот от Москва Виена запазва първото място

Нова ТВ купува 100% от “Нет Инфо“

Обвиняват БДЖ в нагласени поръчки

Класика и пера в зала „България” Иновативният пърформанс „Еволюция” развълнува публиката

Нападателят от Мериленд е загинал от раните си в болницата

Смут сред британците в Търновско след референдума

Новината за излизането на Великобритания от Европейския съюз разтресе дори и малките населени места във Великотърновска област, в които живеят британски граждани. След съобщаването на резултата от референдума в петък сутринта, английските заселници в старата столица говорят само за политика и развиват теория за бъдещето на страната си.

Джанин живее в село Миндя от над 11 години. Потресена е от чутото по телевизията тази сутрин.

„Паундът падна!? О-о, Боже мой, знаех, че ще има проблеми, но това означава, че парите ми се обезценяват! Това не е добре за мен. Живея тук с пенсията си! Това е сериозен проблем за британците, които живеят тук!“, възкликна англичанката.

Тя е е категорична, че Европа е по-силна, когато е обединена и излизането на Великобритания не вещае нищо добро за континента.

„Не мисля, че която и да е било държава трябва да напуска Европа. Страните в Европейския съюз трябва да се подкрепят, включително и последните две, които се присъединиха- България и Румъния!“ , казва Ружена Енчева, която живее в Миндя и е омъжена за англичанин.

Двамата от дълги години работят в България и Англия, имат двойно гражданство. Във вторник мъжа й заминал спешно за Лондон, за да може да подкрепи оставането на Великобритания в ЕС.

„Той замина за Англия, замина специално за гласуването. Има възможност да гласува и от тук, но искаше да е по-сигурен да не се получи някакъв пропуск. Неговите разбирания са, че трябва да си даде гласа, че каквото зависи от него трябва да го направи! Не съм го чувала още, но съм сигурна, че ще бъде безкрайно разочарован от избора, който е направен!“ , споделя Ружена Енчева.

Тя казва, че не знае какво ще последва оттук нататък. „Доколкото четох, предстоят срещи на високо ниво в ЕС, за да се реши как точно ще протече разделението между Обединеното кралство и съюза, дали българите и англичаните ще могат да пътуват свободно без визи, така както е за момента, и дали свободното движение на хората в ЕС ще се запази, за Англия сега всеки се съмнява!“, коментира Ружена.

Англичанката Джанин и Ружена, която е с британско гражданство, се надяват резултатите от днешния референдум да не повлияят на живота им в България.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.