Християн Гущеров е задържан заради сбиване в заведение

Талибаните поеха отговорност за атаката в Кабул

Десетки хиляди на протест в Солун: Македония означава Гърция

ДПС предлага програмен кабинет и програма за ускорено развитие

17-годишен катастрофира в дърво, колата му изгоря

Президентството: Извършена е нерегламентирана публикация в профила на държавния глава

Приход от 1,4 млн. лева от данъци планира Община Павликени

Д-р Красимира Иванова: Хепатит C уби баща ми, зарази се след кръвопреливане Системата за проверяване на кръвта да гарантира 100% нейната безопасност, призова сестрата на премиера Бойко Борисов

Проф. Божидар Димитров: Комунизмът у нас беше държавен капитализъм

Патриарх Неофит за македонската църква: Имаме консенсус по главните въпроси на бъдещото

Премиерът Борисов ще се срещне с чешкия си колега Андрей Бабиш

Дамаск осъди турската операция в град Африн

Цецка Цачева: Няма да се въвежда трети пол и да се признават еднополови бракове

Катастрофа затапи пътя за „Капитан Андреево“ край Харманли

Министър Ангелкова: Всички 5-звездни хотели са резервирани на 90% за летния сезон

Смут сред британците в Търновско след референдума

Новината за излизането на Великобритания от Европейския съюз разтресе дори и малките населени места във Великотърновска област, в които живеят британски граждани. След съобщаването на резултата от референдума в петък сутринта, английските заселници в старата столица говорят само за политика и развиват теория за бъдещето на страната си.

Джанин живее в село Миндя от над 11 години. Потресена е от чутото по телевизията тази сутрин.

„Паундът падна!? О-о, Боже мой, знаех, че ще има проблеми, но това означава, че парите ми се обезценяват! Това не е добре за мен. Живея тук с пенсията си! Това е сериозен проблем за британците, които живеят тук!“, възкликна англичанката.

Тя е е категорична, че Европа е по-силна, когато е обединена и излизането на Великобритания не вещае нищо добро за континента.

„Не мисля, че която и да е било държава трябва да напуска Европа. Страните в Европейския съюз трябва да се подкрепят, включително и последните две, които се присъединиха- България и Румъния!“ , казва Ружена Енчева, която живее в Миндя и е омъжена за англичанин.

Двамата от дълги години работят в България и Англия, имат двойно гражданство. Във вторник мъжа й заминал спешно за Лондон, за да може да подкрепи оставането на Великобритания в ЕС.

„Той замина за Англия, замина специално за гласуването. Има възможност да гласува и от тук, но искаше да е по-сигурен да не се получи някакъв пропуск. Неговите разбирания са, че трябва да си даде гласа, че каквото зависи от него трябва да го направи! Не съм го чувала още, но съм сигурна, че ще бъде безкрайно разочарован от избора, който е направен!“ , споделя Ружена Енчева.

Тя казва, че не знае какво ще последва оттук нататък. „Доколкото четох, предстоят срещи на високо ниво в ЕС, за да се реши как точно ще протече разделението между Обединеното кралство и съюза, дали българите и англичаните ще могат да пътуват свободно без визи, така както е за момента, и дали свободното движение на хората в ЕС ще се запази, за Англия сега всеки се съмнява!“, коментира Ружена.

Англичанката Джанин и Ружена, която е с британско гражданство, се надяват резултатите от днешния референдум да не повлияят на живота им в България.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.