Карнавално шествие за Бабинден в Брестник

Втори протест срещу поскъпването на водата във Варна Добричлии правят интерактивна карта на дупките от ВиК-аварии

Арх. Здравко Здравков: Законът за София ще даде ясни регламенти по отношение на застрояването Най-високите сгради ще са в източния и западния край на града, каза главният архитект на София

Емил Кошлуков: БНТ не е на ръководството, нито на водещите. Още по-малко на една партия

Повишен интерес към достъпа до информация отчита Община Търговище

Родилното отделение в Благоевград с подарък от името на кмета д-р Камбитов

ТИР парна от мост на магистрала „Марица“

Гришо премина уверено през Кирьос и е на четвъртфинал на Аустрейлиън оупън (ВИДЕО)

Откриха ски сезона под връх Ком

Калоян Паргов: Вотът на недоверие разкрива слабите места в управлението и мобилизира БСП

Сирийските кюрди: Няма турски военни в Африн

Задържаха 19-годишен, опитал да подкупи полицаи с 50 лв.

В Бургас ражданията ще обърнат демографския срив Валери Симеонов на Бабинден в морския град

Български камион е катастрофирал в Унгария

Трио затворници, пуснати преди месец, са извършителите на взломовете в Разградско

Заради забавяне на отговор: Депутати с жалба в съда срещу Столичната община

Депутатите Вили Лилков и Петър Славов от Реформаторския блок са внесли жалба в административния съд в София срещу Столичната община. Причината е, че местната управа не е отговорила на тяхно запитване по Закона за достъп до обществена информация в срока от 14 дни. Питането на народните представители е отправено на 26 май, като не е направена процедура за удължаване. „Забавянето се дължи на факта, че събираме информация от много източници и много архивни групи. Обемът на документите е огромен, като някои са още от 1982 година. Една голяма каша е“, обясни зам.-кметът по култура д-р Тодор Чобанов пред „Труд“.

Депутатите са поискали информация относно собствеността на подземен паркинг, изграден върху античната улица на Западната порта. Той се намира до метростанция „Сердика“, между Уникредит Булбанк и ул. „Г. Вашингтон“. Според предложение на двамата тази улица може да свърже столичното Ларго с другата археологическа находка – Западната порта, и така да се изгради мегакомплекс. Върху античната улица обаче има изграден паркинг, като депутатите се опасяват за опазването на културно-историческото наследство.

„Всички движими ценности от обекта са запазени“, обясни Чобанов, като допълни, че структурите, открити на терен, са демонтирани и много от тях вече са се разпаднали.

Относно собствеността на паркинга Чобанов обясни, че той е продаден между 1996 и 1999 г. Тогава Столичният общински съвет с 2 решения е узаконил първо строежа върху пространството, а после и изцяло го е продал на фирма.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.