Графа открадна Ягода в “Гласът на България” Младата изпълнителка за малко да отпадне, след като загуби дуела с най-добрата приятелка на Симона Загорова - Никол

Колата намира място и паркира без водач Тестват нови технологии на летището в Хамбург

Албена посреща туристите в обновени хотели Аквапаркът се разширява с уникална детска водна зона

Ванеса Атанасова: И мъже танцуват на пилон Пол денс няма нищо общо с нощните заведения и стриптийза, категорична е треньорката

Джим Кери минава в психарски режим “True Crimes” е сниман в Полша

Ердоган повдигна въпроса за евентуална размяна на двамата задържани в Турция гръцки войници за осемте турски, които получиха убежище в Гърция

Армията вади танкове и ракети на площада На Гергьовденския парад 1200 души ще набият крак на жълтите павета

Нападнаха две момчета в Западния парк в София

30 на сто по-евтини онлайн документи от кадастъра 2000 човека на ден чакат в администрациите на агенцията в цялата страна

Вижте акцентите в броя на вестник “Труд” в понеделник, 23 април 2018

ZDF: “Химическата атака” в Сирия е била фалшива (ВИДЕО)

МВФ прие нови регламенти за по-системно оценяване на корупцията

Циганин блудствал с 4-годишната си племенница (обзор)

Пуснато е движението по новия обходен път за смолянското село Тикале Зам.-министър Йовев инспектира мястото

Фенът терорист крие кой му е дал бомбата (обзор) Не е отхвърлена версията, че взривната смес е направена на стадиона

Ръст на инвестициите в добивната промишленост

Всяка трета компания в добивната промишленост планира повече инвестиции или увеличаване на производството през 2016 г. Това показват данните от проучване сред членовете на Българската минно-геоложка камара. 13% ще запазят своето производство на нивото от 2015 г.

Едва 1% от фирмите ще намалят дейността си, а 5% – инвестиционната си програма.
14% на сто предвиждат увеличение на персонала. Запазва се и относително високият дял на компаниите, които се насочват към търсене на нови канали за продажба – 16%.

Най-много вложения ще се направят в ново оборудване, в подобряване условията на труд и повишаване квалификацията на персонала. Резултатите говорят за стратегическо планиране за запазване на кадрите и повишаване нивото на безопасност в добивните компании, коментираха от минно-геоложката камара.

По отношение на персонала, фирмите, които са наели нови служители достигат 13% (с 3% повече от 2015 г.). Като близо 1/5 от анкетираните са увеличили заплатите през миналата година. Това е най-високата цифра от 2013 г. насам.

Като пример „Асарел-Медет” планира 125 млн. лева инвестиции за 2016 г., от които 4 млн. лева са за нови екологични проекти, съобщи Александър Чобанов, директор „Човешки ресурси“ в компанията.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.