Интерпол стартира операция срещу трафиканти на бежанци, сред които има 2-ма българи

Интерпол е стартирал операция „Инфра хидра“ срещу организаторите на нелегалната миграция В Европа. Сред десетте фигурират двама български граждани. Единият е Кольо Георгиев Колев, който е превозвал афганистански мигранти от България в Австрия и Амер Тхрон, който е обвинен в трафик на иракчани през българската граница, пише на сайтът на Интерпол interpol.int, цитиран от "Фокус".

По време на операцията вече са извършени 57 ареста. Организацията е публикувала списък с издирвани 180 души от 31 държави.

Сред десетте най-издирвани от Интерпол фигурират Мариана Кручереску, призната за виновна в създаването на престъпна групировка, която за три хил. евро е превозвала мигранти през границата между Унгария и Австрия, Ван Вин Нгуен, която е превозвала мигранти от Виетнам в Европа, афганистанецът Ян Абдула, който е превозвал мигранти и е подправял документи.

Националното полицейско управление на Унгария съобщи, че е издало европейска и международна заповед за арест на българския гражданин Кольо Георгиев Колев и публикува негова снимка на интернет страницата си.

Унгарският център за международно наказателно сътрудничество призовава всяко лице, което има информация за заподозрения да се свърже с центъра с условие за анонимност.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Свят