На 26 април 2018 да почерпят

Дербито се превърна в Биг Брадър

34 футболни фена са задържани около мача “Левски” – ЦСКА

Москва: Сирия е свалила 46 крилати ракети на САЩ и съюзниците им

Земетресение в района на Вранча

Зоран Заев: Признаваме българския дял от Македония

Рускиня стана хит в сайтовете за запознанства

Бургаските депутати се обединиха за запазване на Югоизточния регион

Рапърът Венци Венц отчаяно иска бебе Популярният изпълнител прави кастинг за ново гадже

Президентът Румен Радев: Политици воюват срещу държавата Ако трябва да контролира министрите, както им заръчал премиерът, Борисов трябвало да промени Конституцията

Български шофьор е задържан във Франция заради мигранти в камиона

Иван Нейков: В България има достатъчно работници, но не ги използваме

Премиерът Бойко Борисов: Намалихме външния дълг с 2,3 млрд. лв. Трети сме в Европа след Естония и Люксембург по нисък борч

Ново зрелищно 2:2 в голямото дерби, но “Левски” е на финал

Макрон в Конгреса на САЩ: Не споделям илюзията на национализма

Днес е устният изпит по журналистика

В Софийския университет “Св. Климент Охридски” днес в 9.00 часа започна устният изпит по журналистика, който се организира само един път за редовната кандидатстудентска изпитна сесия, съобщи пресцентърът на ВУЗ-а.

Допуснати до устния изпит по журналистика са 431 кандидат-студенти, които на писмения изпит по журналистика са получили оценка, не по-ниска от добър (3,50).

Заместник-ректорът на Софийския университет проф. Ренета Божанкова приветства кандидатите и отбеляза, че вижда готовността в очите им и изрази убедеността си, че комисиите с радост и гордост ще ги оценят високо.

Председателят на изпитната комисия доц. Ефрем Ефремов пожела на кандидатите да покажат знания, владеене на фактите и най-вече да бъдат спокойни. Той изрази убеждението си, че на голяма част от тях през октомври 2016 г. ще има удоволствието да връчи студентски книжки.

Устният изпит по журналистика се провежда еднократно само за редовната кандидатстудентска изпитна сесия. Изпитът протича под формата на събеседване на изпитните комисии с кандидат-студентите. За обективност на оценките и съпоставимост на знанията на кандидатите се задават на всички едни и същи въпроси, които се определят от изпитната комисия в деня на изпита. За оформяне на общото представяне на кандидат-студента е допустимо комисиите да задават допълнителни, изясняващи въпроси към основните теми.

Предмет на оценка са общата култура и осведоменост по актуални събития; комуникативните умения; информираността и мотивацията за професията.

Ако кандидат-студентът представи свои авторски материали, комисиите могат да зададат въпроси, свързани с тях.

Издържалите успешно устния и писмения изпит по журналистика могат да кандидатстват за специалностите във Факултета по журналистика и масова комуникация – Журналистика, Връзки с обществеността и Книгоиздаване.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.