Днес е устният изпит по журналистика

В Софийския университет "Св. Климент Охридски" днес в 9.00 часа започна устният изпит по журналистика, който се организира само един път за редовната кандидатстудентска изпитна сесия, съобщи пресцентърът на ВУЗ-а.

Допуснати до устния изпит по журналистика са 431 кандидат-студенти, които на писмения изпит по журналистика са получили оценка, не по-ниска от добър (3,50).

Заместник-ректорът на Софийския университет проф. Ренета Божанкова приветства кандидатите и отбеляза, че вижда готовността в очите им и изрази убедеността си, че комисиите с радост и гордост ще ги оценят високо.

Председателят на изпитната комисия доц. Ефрем Ефремов пожела на кандидатите да покажат знания, владеене на фактите и най-вече да бъдат спокойни. Той изрази убеждението си, че на голяма част от тях през октомври 2016 г. ще има удоволствието да връчи студентски книжки.

Устният изпит по журналистика се провежда еднократно само за редовната кандидатстудентска изпитна сесия. Изпитът протича под формата на събеседване на изпитните комисии с кандидат-студентите. За обективност на оценките и съпоставимост на знанията на кандидатите се задават на всички едни и същи въпроси, които се определят от изпитната комисия в деня на изпита. За оформяне на общото представяне на кандидат-студента е допустимо комисиите да задават допълнителни, изясняващи въпроси към основните теми.

Предмет на оценка са общата култура и осведоменост по актуални събития; комуникативните умения; информираността и мотивацията за професията.

Ако кандидат-студентът представи свои авторски материали, комисиите могат да зададат въпроси, свързани с тях.

Издържалите успешно устния и писмения изпит по журналистика могат да кандидатстват за специалностите във Факултета по журналистика и масова комуникация – Журналистика, Връзки с обществеността и Книгоиздаване.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Образование