Петима пострадали при катастрофа между микробус и трамвай в София

Арестувани са двама за взрива на банкомат в Сапарева баня

Кметът на Солун: Разочарован съм, защото след 25 г. спорове за името на Македония сме в същата позиция

Шиндзо Абе: Япония ще накара КНДР да промени своя курс и да се откаже от ракетно-ядрените си програми

От днес грипна епидемия и в Благоевград

Спасителна акция за блокирани в старопланинска хижа близо до връх Шипка

15 пострадали след удар на влак в стена в Австралия

САЩ планират да изпратят допълнително хиляда души в Афганистан

Френският външен министър: Русия не може да реши сама сирийската криза

Близо 65 хиляди души останаха без ток в Канада заради силния вятър

165 машини чистиха снега в София през нощта

Импровизирано взривно устройство избухна в мол в Калифорния, няма пострадали

Лавров: Русофобията на Запада сега е по-лоша, отколкото по време на Студената война

Швейцарският курорт Цермат е блокиран заради повишена лавинна опасност

Повече момчета според поверието в „Дева Мария“

Днес е устният изпит по журналистика

В Софийския университет „Св. Климент Охридски“ днес в 9.00 часа започна устният изпит по журналистика, който се организира само един път за редовната кандидатстудентска изпитна сесия, съобщи пресцентърът на ВУЗ-а.

Допуснати до устния изпит по журналистика са 431 кандидат-студенти, които на писмения изпит по журналистика са получили оценка, не по-ниска от добър (3,50).

Заместник-ректорът на Софийския университет проф. Ренета Божанкова приветства кандидатите и отбеляза, че вижда готовността в очите им и изрази убедеността си, че комисиите с радост и гордост ще ги оценят високо.

Председателят на изпитната комисия доц. Ефрем Ефремов пожела на кандидатите да покажат знания, владеене на фактите и най-вече да бъдат спокойни. Той изрази убеждението си, че на голяма част от тях през октомври 2016 г. ще има удоволствието да връчи студентски книжки.

Устният изпит по журналистика се провежда еднократно само за редовната кандидатстудентска изпитна сесия. Изпитът протича под формата на събеседване на изпитните комисии с кандидат-студентите. За обективност на оценките и съпоставимост на знанията на кандидатите се задават на всички едни и същи въпроси, които се определят от изпитната комисия в деня на изпита. За оформяне на общото представяне на кандидат-студента е допустимо комисиите да задават допълнителни, изясняващи въпроси към основните теми.

Предмет на оценка са общата култура и осведоменост по актуални събития; комуникативните умения; информираността и мотивацията за професията.

Ако кандидат-студентът представи свои авторски материали, комисиите могат да зададат въпроси, свързани с тях.

Издържалите успешно устния и писмения изпит по журналистика могат да кандидатстват за специалностите във Факултета по журналистика и масова комуникация – Журналистика, Връзки с обществеността и Книгоиздаване.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.