Световната банка одобрила кредитни гаранции от 750 млн. долара за Украйна

Белгийският премиер подаде оставка

Българските полярници пристигнаха на Антарктида

Централна роля в света иска Китай Никой не може да ни диктува какво да правим, отсече Си Цзинпин

Ники Хейли загатна какъв ще е американският план за мир в Близкия изток

Американски съдия разкритикува бившия съветник на Тръмп Майкъл Флин

ЕС призова Сърбия към конструктивен диалог с Косово

Евтина земя дават на млади фермери Целта е стопаните под 40 години да останат на село

Премиера на филм за дядо Добри в НДК

Христо Стоичков към фенове: Трудете се и не се предавайте! Стотици варненци извиха опашка за автограф от Камата

Чуждите инвестиции намаляха с 21% Задгранични компании продават бизнеса си в България

Искат Ценко Чоков обратно в ареста (обзор) Имал разрешение да отиде на зъболекар

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в сряда, 19 декември 2018

Посланиците от ЕС поздравиха Лиляна Павлова за отличната работа в Триото Естония – България – Австрия

Елитът уважи изложба на Вежди Рашидов Шефът на парламентарната Комисия по култура представи 41 акварела и 14 скулптури глави, създадени през 2018 г.

Финансистът Владимир Каролев: Падането на лирата е резултат от моментна паника

„Падането на курса на британската лира в момента е резултат от паника. Паниката обаче бързо се овладява“, заяви финансистът Владимир Каролев пред БНР.

„Великобритания все още не е излязла от Европейския съюз, а и да излезе, пак нищо фатално няма да се случи“, коментира още той. По думите му има процедури, преди да се стигне до фактическото напускане на Евросъюза, които не са изяснени нормативно.

„Първо, това трябва да мине през английския парламент, защото нито член 50 на Лисабонския договор, нито английските закони казват как се случва това събитие с напускане на държава от ЕС. Позволено е, но не е описано как ще стане. В английския парламент непропорционално са представени законодатели от Лондон и Шотландия. А както знаем, Лондон, Шотландия и Ирландия гласуваха абсолютно еднозначно за оставане на Великобритания в ЕС. Втората причина, поради която Брекзит може да не се случи, е, че първо, започват преговорите за условията за напускане, а трима от европейските лидери вече казаха, че договорените отстъпки пред Англия вече не са валидни. Това ще бъде допълнено с много сериозни проблеми за английската икономика, ако напуснат ЕС, защото не могат да очакват някакви много благоприятни правила за търговия с Евросъюза“, подчерта Каролев.

„Англия изнася повече за ЕС, отколкото ЕС за Англия“, посочи Владимир Каролев и допълни, че има много икономически причини, които ще променят мнението на повечето британци, решили да подкрепят излизане на страната от Евросъюза.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.