Откриха изложба на съвременно българско изкуство в Европейския парламент

15-годишен е открил стрелбата в училището в Кентъки Загинали са момче и момиче

Румен Порожанов: Земеделските производители трябва да получават справедлива цена за продуктите си

България на 56 място в класация на най-добрите страни в света

Скандал със зетя на Орбан може да струва на Унгария €43,7 млн. ОЛАФ готви глоба на Будапеща за злоупотреба с еврофондове

Фалстарт на делото срещу Ченалова

КЕВР: Спекулация са твърденията за драстично поскъпване на тока за бита

Съдът в Румъния определи като неприемливи части от промените в правосъдното законодателство

Предсрочни президентски избори във Венецуела до края на април

Еманюел Макрон ще се срещне с Доналд Тръмп края на април

Разпитаха американския правосъден министър във връзка с евентуалната руска намеса на изборите в САЩ

Българският филм „Ага“ ще закрие кинофестивала „Берлинале“

Организацията “Шалом”: Законът трябва да осигури право на собствена изява

Екатерина Захариева: ЕК е отпуснала средства за комуникационната сигурност на Западните Балкани

Хиляди левове се харчат за спасителни акции у нас

1750 литра опасни отрови „депортирани“ от Пловдив по заповед на губернатора

1750 литра с отровни пестициди с изтекъл срок на годност бяха изкарани от бункер на бул. „Пещерско шосе“ в землището на квартал „Прослав“ в града под тепетата и закарани на склад за опасни отпадъци в село Черна гора (Старозагорска област) след бързата намеса на губернатора на Пловдив Здравко Димитров.

С негова заповед още на 22 юни е свикана комисия от експерти, която извършва проверка на място и установява наличието на 70 варела по 25 литра, съдържащи препарат за растителна защита – Фолпан 480 ЕК, без етикети на български. Годината на производство видно от надписите върху варелите е 1999 г., а препаратът е излязъл от употреба и не се използва. Веднага са предприети мерки по обезопасяване, включващи запечатване с изолационни панели на входа на бункера и ограждането му със сигнална лента.

Изоставеният бункер не е бил известен на Регионалната инспекция по околната среда и водите (РИОСВ) в Пловдив и не се води на отчет. По същата причина обектът не е бил предмет и на проверка от ежегодната комисия, която се назначава по заповед на областния управител. Имотът, на чиято територия се намира бетонният бункер, в който са съхранявани опасните отрови, е собственост на Института по зеленчукови култури „Марица“ и е отдаден под наем чрез договор за съвместна дейност от принципала Селскостопанска академия на пловдивската фирма „Еврокорект“, установи проверката на областната администрация. След преместването на варелите с пестицидите с изтекъл срок на годност в склада за опасни отрови в Черна гора, в събота бункерът бе изчистен и обеззаразен с хидратна вар, с което се изпълниха предписанията на областния управител на Пловдив Здравко Димитров.

Всички работници от фирма „Хаджиев“, извършващи обеззаразяването, бяха с предпазно облекло, обувки, ръкавици и маски.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.