Антоанета Бонева оглави световната ранглиста

Антоанета Бонев демонстрира отлична форма по-малко от два месеца преди олимпийските игри в Рио. Националката спечели първата си титла на 25 м пистолет на Световна купа по спортна стрелба, а успехът дойде в Баку. До момента тя имаше 14 финала в дисциплината от 2006 г., но нито веднъж не бе ликувала със златото. С тази победа тя ще оглави световната ранглиста, която ще бъде актуализирана на 1 юли, където в момента е 4-та.


„Нямам думи, мислех, че този медал никога няма да го спечеля”, заяви Бонева.
За финала Антоанета се класира със седми резултат, а при елиминациите в директен сблъсък за златото срази гъркинята Анна Коракаки със 7:5.
Двукратната олимпийска шампионка Мария Гроздева остана 17-а, а това ще я извади и от топ 3 на ранглистата през юли.


През април авторитетната американска компания „Грейсноут”, която се занимава с прогнози на спортни постижения, посочи именно Бонева като евентуална медалистка в Рио. Но на 10 м пистолет, която й е по-силна дисциплина. А в началото на годината Българският стрелкови съюз, оглавяван от Мария Гроздева, поръча специално за Антоанета нова електронна мишена от Швейцария. За удобство на националката тя има портативен вид и може да я придружава навсякъде. А иначе всички най-добри наши състезатели стрелят на допотопните хартиени мишени, които отдавна не се използват на големи състезания.


Преди 2 месеца „Грейсноут” посочи още, че България ще спечели общо 3 медала в Рио - сребро и два бронза, и ще се нареди на 50-о място по отличия.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт