Откриха изложба на съвременно българско изкуство в Европейския парламент

15-годишен е открил стрелбата в училището в Кентъки Загинали са момче и момиче

Румен Порожанов: Земеделските производители трябва да получават справедлива цена за продуктите си

България на 56 място в класация на най-добрите страни в света

Скандал със зетя на Орбан може да струва на Унгария €43,7 млн. ОЛАФ готви глоба на Будапеща за злоупотреба с еврофондове

Фалстарт на делото срещу Ченалова

КЕВР: Спекулация са твърденията за драстично поскъпване на тока за бита

Съдът в Румъния определи като неприемливи части от промените в правосъдното законодателство

Предсрочни президентски избори във Венецуела до края на април

Еманюел Макрон ще се срещне с Доналд Тръмп края на април

Разпитаха американския правосъден министър във връзка с евентуалната руска намеса на изборите в САЩ

Българският филм „Ага“ ще закрие кинофестивала „Берлинале“

Организацията “Шалом”: Законът трябва да осигури право на собствена изява

Екатерина Захариева: ЕК е отпуснала средства за комуникационната сигурност на Западните Балкани

Хиляди левове се харчат за спасителни акции у нас

Младежката организация на ГЕРБ в Търново проведе областно събрание, над 650 са членовете до момента

Цяла Европа се изправя пред предизвикателства, на които младите хора трябва да отговорят, тъй като именно на тях се полага борбата с популизма и евроскептицизма. Това каза пред членове на МГЕРБ от област Велико Търново националният координатор на младежката организация и народен представител Георг Георгиев.

“Ние сме тези, които имаме най-голяма възможност да черпим от ресурсите, които ни предоставя новото време и трябва да оценим това“, каза Георгиев и направи паралел с други страни, членуващи в ЕС, които не познават комунизма, не знаят нищо за ограниченията и затова са склонни да бъдат евроскептични. „В този ред на мисли младите българи могат да бъдат пример за това как работиш за нещата, в които вярваш и как се развиваш там, откъдето си“. Той подчерта колко много млади българи са се върнали от чужбина, виждайки че предизвикателствата, които стоят пред тях в други държави са много по-големи и как благодарение на правителството и водената от него политика, днес България предоставя големи възможности.

Георг Георгиев присъства във Велико Търново на областно събрание на МГЕРБ. На него областният клубен ръководител Георги Недев представи отчет за дейността на структурата през последната година, който бе посрещнат с аплодисменти от присъстващите. На форума, домакинстван от Недев, бяха обсъдени актуални теми.

Заедно с националния лидер на младежите, на събранието присъстваха Станислава Стоянова, Полина Христова и Михаела Иванова от НИС на МГЕРБ. Специални гости бяха народният представител Евгени Стоев и Деян Хаджийски, който е доскорошният областен координатор и настоящ почетен председател на регионалната структура.

Депутатът Евгени Стоев благодари на младежите за тяхната активност и заяви, че имат голям принос за успехите на ГЕРБ в региона, които са константа. „На 3 декември се навършват 10 години от създаването на ГЕРБ, нека ги посрещнем с 11-та победа“, пожела народният представител. Станислава Стоянова от националното ръководство на най-голямата политическа младежка организация у нас апелира към колегите си да продължават да бъдат толкова отговорни. Полина Христова и Михаела Иванова от НИС на МГЕРБ, според които областната организация е работеща, развива се и се разраства, пожелаха на колегите си все повече съмишленици.

652 в момента са членовете на МГЕРБ в област Велико Търново. След изборите от миналата есен младежката организация има свое сериозно представителство в местната власт. В национален мащаб в МГЕРБ членуват над 15 000 души, като само през последните 8 месеца са се присъединили 1600 човека. Структурата вече има 204 общински организации, амбицията е до края на годината да станат поне 250, каза Георг Георгиев, уточнявайки, че и сега в региони, където официално структура не е учредена, МГЕРБ има свои активисти, на които да разчита. ГЕРБ печели не благодарение на обещания, а на реална политика и резултати, категоричен е той.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.