Мъртвопияни и дрогирани шофьори вилнеят по пътищата в Пловдивско

Шестима неадекватни водачи са арестувани от полицията през последното денонощие

Мъртвопияни и дрогирани шофьори продължават да вилнеят по пътищата на Пловдивския регион, където само през последното денонощие шестима неадекватни водачи бяха задържани за по 24 часа в полицейския арест.

44-годишният жител на града под тепетата Е.И. предизвика тежка катастрофа на разклона за село Калояново на главен път Пловдив - Карлово в събота около 15 часа, след като със своя "Фолксваген" отнел предимството на лека кола "Тойота" и избягал от местопроизшествието си. В резултат на удара японската машина се преобърнала по таван и се наложило 18-годишната водачка от Карлово да бъде настанена в пловдивска болница с доста контузни рани, но без опасност за живота. При предприетите издирвателни действия от "Пътна полиция" малко по-късно бил открит водача на фолксвагена, а тестът с дрегер за алкохол отчел 3,49 промила. В РУ на МВР-Хисаря е образувано бързо производство срещу пияния шофьор, който е задържан за 24 часа.

Още трима пияни и двама дрогирани шофьори са били задържани при полицейски проверки през изминалото денонощие в Пловдив и региона. За шофиране под въздействието на наркотични вещества в ареста се озоваха 27-годишен пловдивчанин и 33-годишен асеновградчанин. Около 2 часа след полунощ на територията на Трето РУ по-младият бил засечен зад волана на лек автомобил "Фолксваген", а към 9 часа сутринта служители на Шесто РУ спипали и другия, прекалил с дрогата, да кара "Пежо".

В Четвърто РУ-Пловдив пък е отведен 31-годишен пловдивчанин, засечен да шофира "Форд" в 5 часа сутринта на бул. "Източен" с 1,60 промила алкохол в кръвта. В събота около 20.20 часа тестът с дрегер отчел 1,82 промила при проверка на 48-годишен мъж зад волана на "ФИАТ", който се блъснал в мост между селата Болярци и Избеглии. С 2,60 промила в неделя около 2.20 часа след полунощ автопатрул от РУ-Първомай задържал 28-годишен жител на село Буково. Срещу петимата нарушители са започнати също бързи производства, уведомени са прокуратурите в Пловдив, Асеновград и Първомай.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право