Николина Ангелкова: Има 25 % ръст на заявените полети на летищата във Варна и Бургас в сравнение с миналата година

"Към момента има с 25 % ръст на заявените полети на летищата във Варна и Бургас в сравнение с миналата година." Това каза министърът на туризма Николина Ангелкова по време на брифинг пред журналисти в Средец, предаде „Фокус”. Съотношението в полетите е 80 към 20 в полза на летище Бургас, като няма данни за откази, съобщи още Ангелкова. Тя заяви, че очаква 10% ръст на туристите това лято.

Ръстът на немски туристи е между 5 - 35 %, посочи министърът. По думите ѝ руският пазар генерира ръст около 20% на ранните записвания. Тя каза още, че към момента има 105 000 издадени визи на руски туристи, което е с около 27% повече от миналата година, както и че тази година по-голям е интересът на туристите към Южното Черноморие. Туристите от Чехия и Унгария са с около 10 % - 15 % повече, посочи Ангелкова.

Според министъра е рано да се каже как Брекзит би се отразил на туристите от Великобритания. За правителството е особено важна сигурността. Създадени са съвместни контролни екипи, информира Николина Ангелкова.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Бизнес