Доналд Тръмп е поискал изготвянето на доклад относно възможните нарушения на договор от страна на Русия

Кралица Елизабет Втора за пръв път присъства на Лондонската седмица на модата

Уърлпул изтегля над 310 000 потенциално опасни електрически кани

Ден за тричане Премиера на сборник пиеси от Емил Атанасов

Десетки българи са завлечени с пари от интернет измамник във Великобритания

Парфюмите и шампоаните замърсяват атмосферата повече от автомобилите

Вижте акцентите от броя на “Труд” в сряда, 21 февруари 2018

Шофьори без книжка излизат на пътя Разрешават на кандидат-водачите да карат с придружител

Израел ни предлага ракети spike (шип) Противотанковите средства на държавната военна компания RAFAEL са без конкуренция в света

Проф. Плочев: Не знам кой ми е началникът, не се чувствам виновен

Пенсионен фонд на Европарламента е на червено Регистрираният дефицит е от 326 млн. евро, има риск да се наложи данъкоплатците да го покрият

Мъж се барикадира в къща в тополовградското село Орешник

В Южна Франция бяха арестувани трима души, заподозрени в съучастие в атентатите в Каталуния през август 2017 г.

Вижте какво ще решава Министерският съвет утре, 21 февруари 2018 г.

Цветан Цветанов: С „Обединени патриоти“ сме единодушни за оставката на Валери Жаблянов

Три варианта по казуса АЕЦ “Белене”

“След решението на Арбитражния съд за АЕЦ “Белене” ще търсим най-добрия вариант, за да защитим в максимална степен интересите на нашата страна.” Това каза Това каза министърът на енергетиката Теменужка Петкова след откриването на нови обекти за преработка на руда в “Асарел Медет”, предаде “Фокус”.

По казуса Арбитражният съд е предложил няколко варианта – първият е НЕК да заплати и да придобие това оборудване, вторият вариант е да се търси заедно с “Атомстройекспорт”, заедно с нашите партньори, продажба на трета страна и третият вариант е да се предложи обратно изкупуване на “Атомстройексрот”, обясни министърът.

За да се стигне до някои от тези варианти или да се вземе крайно решение, трябва да се направи един много задълбочен анализ, защото това са важни неща и трябва да се подходи много отговорно и прагматично, посочи още Петкова.

“През миналата седмица имах разговор с моя колега министъра на енергетиката на Руската федерация. Ние имаме един много добър и конструктивен диалог с нашите руски партньори. И двете страни изразихме желание да се търси бъдещо развитие на този въпрос, в рамките на диалог, в рамките на преговори. От тук нататък предстои размяна на визити. Представители на НЕК ще посетят Руската федерация, за да можем да се запознаем с произведеното оборудване, със степента на готовност на това, което е произведено. Съответно нашите руски партньори от “Атомстройекспорт”, те също желаят да посетят България, във връзка оборудване, което се намира на площадката на АЕЦ “Белене”. Надявам се да постигнем максимално добро решение и за двете компании”, коментира Петкова. Тя допълни, че за нея лично най-добрият вариант е този, който ще защити в максимална степен интересите на българската страна.