Цвета Караянчева: Парламентарният контрол ще повиши демократичната легитимност на Европол

Сестрата на Митко Цонев: Музиката ми дава сила

ЧСИ завели 246 000 дела срещу длъжници Събрали са 1,1 милиарда лева през 2017 г.

Христо Стоичков: Браво, армейци!

„Гласът на България“ раздели съпрузи

Късметлия спечели близо половин милиард от лотарията в САЩ

В топ 10 сме по недостиг на кадри 62% от фирмите трудно намират работници

Евродепутатът Емил Радев: Европейската комисия не ни притиска за конвенцията Не изисквала полови обучения в училищата

Пешеходецът побеждава в центъра на София Тръгват конкурсите за връзката на бул. “Витоша” с Ларгото и улица “Съборна” с Градската градина

Сенатори предупредиха Тръмп да не уволнява прокурор Робърт Мълър, оглавяващ разследването за руска намеса в изборите на САЩ

46 алпийци постъпиха в армията Изпълняват задачи при орлите

Обречените усилия на госпожа Габриел

Пилоти събират пари за онкоболни деца Дарили първо увеличение на заплатите

Путин печели изборите в Русия с близо 74%, показват екзитполовете

Вижте акцентите в броя на вестник “Труд” в понеделник, 19 март 2018

Паркиране на инвалидно място излезе 200 лв.

Престой от 20 минути на паркомясто, определено за инвалид, излезе 200 лв. на шуменец. Ц.М. отишъл да пазарува в хипермаркет на бул.”Симеон Велики” в Шумен с тойотата си и я паркирал на място, обозначено с пътен знак Д-21 – определено за хора с трайни увреждания.

По това време към 18,30 ч. на 5 февруари т.г. полицаи нагледали района, забелязали автомобила и решили да изчакат водачът му. Искали да проверят има ли документ, който му позволява да ползва специалното място. Към 18,55 ч., когато шофьорът свършил с пазаруването се натъкнал на униформените и не могъл да представи никакъв документ за инвалидно право. Така се стигнало до акт, а шофьорът не направил възражения. Когато видял обаче бомбастичната сума в наказателното постановление, атакувал в районния съд в Шумен.

Не оспорвал фактите, но настоявал, че деянието му е маловажно. Представил удостоверение, че получаваните му трудови доходи са близки до минималната заплата за страната. Освен това нямал никакви други пътни нарушения. Магистрати обаче потвърждават санкцията. Шофьорът нарушител има още един шанс, ако реши да обжалва и пред Административен съд.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.