Паркиране на инвалидно място излезе 200 лв.

Престой от 20 минути на паркомясто, определено за инвалид, излезе 200 лв. на шуменец. Ц.М. отишъл да пазарува в хипермаркет на бул."Симеон Велики" в Шумен с тойотата си и я паркирал на място, обозначено с пътен знак Д-21 – определено за хора с трайни увреждания.

По това време към 18,30 ч. на 5 февруари т.г. полицаи нагледали района, забелязали автомобила и решили да изчакат водачът му. Искали да проверят има ли документ, който му позволява да ползва специалното място. Към 18,55 ч., когато шофьорът свършил с пазаруването се натъкнал на униформените и не могъл да представи никакъв документ за инвалидно право. Така се стигнало до акт, а шофьорът не направил възражения. Когато видял обаче бомбастичната сума в наказателното постановление, атакувал в районния съд в Шумен.

Не оспорвал фактите, но настоявал, че деянието му е маловажно. Представил удостоверение, че получаваните му трудови доходи са близки до минималната заплата за страната. Освен това нямал никакви други пътни нарушения. Магистрати обаче потвърждават санкцията. Шофьорът нарушител има още един шанс, ако реши да обжалва и пред Административен съд.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право