Божидар Димитров: Правя всичко необходимо да възстановя символните знаци на българската държавност

"Правя всичко необходимо да възстановя символните знаци на българската държавност", каза историкът Божидар Димитров, директор на Националния исторически музей, цитиран от "Фокус". "Каня всички на 27 юни от 10.00 часа да заповядат в Националния исторически музей, за да видят короните на българските царе от Второто българско царство", каза още Димитров по повод представянето на короната на българската царица от Второто българско царство, която ще бъде представена в музея, предаде "Фокус".

„Утре ще бъде представена короната на царицата и веднага след това, след половин час ще бъде поставена на специална витрина в центъра на зала 3, за да бъде показана на публиката”, посочи той.

„Очаквам да има голям интерес. Българският народ започна да се връща към традиционните си ценности и показва голям интерес към своята история. Малко хора оцениха какво се случи на 3 март тази година. На върха Шипка се качиха 100 хил. млади българи, самостоятелно, никой не ги организира, във студа”, каза историкът. По думите му, въпреки че все още не е завършена Голямата базилика, там има десет пъти повече посетители отколкото обичайно. „Предполагам, че същото ще бъде и с короните”, посочи Димитров.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Култура