Англичани искат в леглата на ледени кралици

Английските фенове дразнят открито исландците преди осминафинала в Ница. „Мъжете им са тук на европейското, сега е моментът да се посетят жените им!”, призовават подпийнали почитатели на „трите лъва”.

Черният хумор обаче не притеснява бодряците от Севера. Те продължават да атакуват Франция с чартъри от Рейкявик. Твърди се, че вече почти 10 процента от 323-хилядното население на страната вече се е преселило за мачовете от Евро 2016. Според статистиката 97% от пристигналите исландци са мъже. Жените явно пазят къщите и децата. И това дава повод за пиянските английски подмятания.

Интервютата с исландски фенове в момента са хит по френските тв канали. Гости от малката държава вече движат на европейското с картонени макети на купата и еуфорично се изказват в стил: „Ще ви очароваме, ще ви покажем нашия дух, достойнство и сила”...

Какво да им отговорим или кажем? Ама, пичове, този патос е излишен. Вие вече го направихте. А ако сега, в дебюта си на еврофинали, „хвърлите в канала” родината на футбола, добрата стара Англия, това ще се запише като едно от чудесата в историята на най-великата игра.

Да, северният фурор вече е факт.

Независимо докъде ще стигнат исландците, страната с население колкото един квартал на Париж очарова футболна Европа. Всъщност трудно може да се предположи колко малко население има островът, ако се съди по тълпите исландци по парижките улици. Навсякъде потомците на викингите предизвикват аплодисменти. Независимо дали се усмихват с отворени като за зъболекар уста или крещят нещо на неособено мелодичния си език.

А останалите у дома жени? По традиция нежните тайфуни печелят дори когато губят. Докато мъжете гуляят по Ривиерата, ресторантите в Монмартър и въобще по баровете в страната, три жени в събота се явиха на избори за президент на страната. И както е видно, нежната половина на Исландия ги е избирала - Хала Томасдотир, Елизабет Йокулдотир и Хилдур Дордардоттир.

Дали е за добро? Може ли Цар Футбол да предизвика сексуално-политическа революция на острова, който имаше най-висок стандарт в Европа, но и от който реално стартира икономическата криза на континента в началото на века? Мачът срещу Англия днес и времето ще покажат.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят