В Якутия измериха -67 градуса по Целзий

Появи се нов свидетел на убийството на Петър Христов

Министър Ангелкова разговаря с ръководителя на Световната организация по туризъм

Украинският парламент отказа да обяви ЛНР и ДНР за терористични организации

Сърбин и албанец разследват убийството на Оливер Иванович

Евродепутатите обсъждат влиянието на руската пропаганда

Еврокомисията опроверга поредна лъжа за „Труд”

Диктатурата на пролетариата, Народният съд и Възродителният процес влизат в 10-и клас

Любители откриха нова планетарна система Всички небесни тела са по-големи от Земята

7 жертви при катастрофа на колумбийски военен хеликоптер

Ключът към дълголетието са ядките и бобовите храни Проучването проследява живота на над 100 000 души

Борисов представи приоритетите на българското председателство пред парламентарната група на ЕНП

София започва разплитането на казуса с Витоша Общината създава междуведомствена комисия, която да намери изход от ситуацията

Съседка на трите жени от къщата на ужасите в Свищов: Като деца момичетата бяха даровити, пишеха стихове и рисуваха

Летим до Баку за 29 евро Всеки вторник ще има полети до София и до столицата на Азербайджан

Кметът на Пещера забрани строителството в летовище заради спокойствието на почиващите

Кметът на Община Пещера Николай Зайчев (ГЕРБ) издаде специална заповед, с която забрани всякакъв вид строителство и подготовка за строителство през периода от 15 юли до 30 август 2016 г. на територията на летовище „Свети Константин“ край бреговете на язовир „Батак“. Целта на забраната е да си осигури спокойствието и почивката на туристите и обитателите на вили и къщи през активния летен сезон.

Община Пещера създава специален фонд за подпомагане на обитателите на незаконно построени жилища в местността „Орешака“. Ромските къщи ще бъдат съборени поради постъпили инвестиционни намерения от „Биовет“ АД, собственик на имота. Заповедта за събаряне е издадена още през 2008 г. от РДНСК-Пазарджик, но до момента не е изпълнена заради решения по сходни казуси на Европейския съд по правата на човека (ЕСПЧ). Според него събарянето на единствените жилища на бедни семейства, били те и незаконни, нарушава международното право. ЕСПЧ изиска спиране на събарянето на ромските къщи, ако не се поеме ангажимент за осигуряване на алтернативен подслон. Община Пещера не разполага със свободни общински жилища за настаняване на нуждаещи се граждани, няма оборотни жилища, фургони или др. постройки, в които да се настанят жителите на къщите, определени за събаряне. Поради тази причина се създава специален фонд, в който Община Пещера, „Биовет“ АД и Тръстът за социална алтернатива ще внесат по 9000 лв. С тях ще се платят едногодишните наеми на обитателите на съборените къщи, като парите ще се превеждат директно на наемодателя от Община Пещера.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.