Франция отстрани отмъстителните ирландци

Франция е на четвъртфинал на Евро 2016! „Петлите“ накълваха Ейре с 2:1, а освен трите попадения двубоя бе белязан от вкарана дузпа, червен картон и една греда. Антоан Гризман вкара два гола за успеха, а преди това Роби Брейди даде аванс на своите от бялата точка.

Ирландците бяха решили да си отмъщават за скандалния плейоф за Мондиал 2010. Тогава Тиери Анри игра с ръка, а миг по-късно асистира на Уилям Галас за гол, който прати французите на световно първенство.

Играчите на Мартин О'Нийл се хвърлиха в атака и поведоха още във 2-рата минута. Роби Брейди вкара от бялата точка. Попадението бе второто най-бързо в историята на европейски първенства.

През второто полувреме домакините разкатаха своя съперник. В рамките на три минути Гризман вкара два гола. Съотборниците му целуваха футболните обувки от радост. В 66-ата минута Шейн Дъфи бе изгонен с червен картон, след като фаулира откъсващия се Гризман. Кошмарът на българския ЦСКА Андре-Пиер Жиняк удари греда и изпусна още два-три гола.

„Изиграхме лошо първо полувреме - заяви героят за Франция Антоан Гризман. - На почивката си казахме, че играем за нашата родина и трябва да дадем всичко от себе си. Селекционерът Дидие Дешан ни каза да си вярваме повече. Това даде резултат. Вкарах гол, имах възможност да отбележа втори и в крайна сметка да победим. Феновете ни помогнаха много за този успех“.

На четвъртфиналите Франция ще се изправи срещу победителя от двойката Англия - Исландия, като двубоят е на 3 юли. Сблъсъкът за място на полуфиналите ще бъде пропуснат от Н'Голо Канте и Адил Рами, които имат натрупани жълти картони.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят