Прищина: Сърбия да не използва за политически цели убийството на Оливер Иванович

Таня Андреева: Държавата не бива да плаща дълговете на общинските болници

Борисов ще участва на форума в Давос

Шефът на “Teлeлинк” купи хърватски TV доставчик

Готвят нов превод на български на Истанбулската конвенция Терминът "джендър" предизвиквал неразбирания

Кучета водачи издъхват от миша отрова Лабрадорът Марвин се мъчил 10 дни, но не могли да го спасят

Здравната каса: Решението на ВАС няма правни последици за НЗОК

Посланик Бойко Коцев: Русия и ЕС ще си сътруничат за миграцията

Милен Керемедчиев: Япония иска споразумение за свободна търговия с ЕС

Пак намериха невзривени боеприпаси Петолъчката

Общинският съветник от БСП Огнян Стоянов в Горна Оряховица: Общината се готви да плати 80 000 лева за втори анализ на въздуха

Пореден магистрат от СГС печели дело срещу дисциплинарно наказание, поискано от Лозан Панов

Разследват майка, държала дъщерите си под ключ в Свищов Съсед разкрил на полицията къщата на ужасите

Протести в Сливен срещу закриването на две училища

Вучич отива в Косово заради убийството на Оливер Иванович

ДНСК събаря дом на семейство, притежаващо всички документи за него

Дирекцията за национален строителен контрол (ДНСК) събаря къща на семейство, притежаващо необходимите документи за нея, и живеещо в нея от 50 години, съобщи БТВ.

Семейство Цветини живее в наследствения си дом вече 50 години. Земята била купена от бащата на Йордан, а къщата – построена с усилията на Рисимка и Йордан още докато били младо семейство. През 2011 г. , обаче, семейството получава писмо, че къщата е незаконна.

“Имаме документи, имаме удостоверение за търпимост, нотариален акт за земята, преотредена е земята, абсолютно всички неща имаме и са узаконени и ние не знаем защо става всичко това нещо”, разказва Рисимка Цветина.

Установяв се, че е липсвал документ, който да докаже, че бащата на Йордан е плащал данъци на имота „Баща ми през 1963-та година е внесъл декларация, в която е декларирал имота, в която е декларирал къщата, имота тук и всичко е декларирано”, категоричен е Йордан. Липсващият документ, обаче, е открит след няколко месеца.

Главният архитект на Симитли издава документ за търпимост на имота, успокоявайки семейството че няма от какво да се страхуват.

Въпреки това, обаче Ппристига заповед за събаряне на къщата и предложение от социалните за временен подслон на семейството.

„Ние нямаме друг дом, ние сега двамата трябва да излезем на Е-79 на улицата и там да седим. Те казаха „Има дом за бездомници, само временно да ви настаним, има на още две-три места, а багаж не ни интересува къде ще сложите”, това ли заслужаваме на тези години ние на стари години да ходим в дом за бездомници?”, възмущава се Рисимка.

След като от БТВ потърсили становището на ДНСК, от дирекцията оискали въпросите им писмено, но не отговорили. Семейството пък е потърсило правата си по съдебен ред и чака решението на съда, надявайки се то да излезе преди домът им да бъде съборен.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.