Меси обяви: Повече няма да играя за Аржентина

Нападателят на Аржентина Лионел Меси повече няма да носи фланелката на националния отбор. Острието на Барселона обяви това свое решение веднага след

Меси пропусна първата дузпа за аржентинците в серията и след загубата бе видимо разстроен.

"Сега е много труден момент за анализ. Първото, което ми идва в главата е мисълта да сложа край на участието си в националния отбор. За мен в тима на Аржентина всичко приключи. Това е мое решение. Ще бъде добре за всички и много хора го искат. Те не са доволни само от участие във финали, ние също. Преживявам голяма болка", каза Меси, цитиран от БГНЕС.

Неговият отбор претърпя трето поредно поражение във финал на голям турнир. Миналата година Аржентина отново отстъпи пред Чили след дузпи, а в решаващата среща на Мондиал 2014 загуби от Германия. Така, ако не промени взетото под влияние на емоциите свое решение, Лео Меси се отказва от представителния тим на Аржентина на 29-годишна възраст. Той дебютира за отбора през 2005 г. и изигра 112 мача, в които вкара 55 гола, а това го прави рекордьор по отбелязани попадения. С Аржентина той стана сребърен медалист на Световното първенство през 2014 г. и най-добър играч на турнира. През 2008 г. завоюва златото на Олимпийските игри.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят