Днес времето ще бъде облачно, ще има превалявания от дъжд

Депутати пред “Труд”: Конфликт на интереси прозира в скандала с НЗОК

Българин спечелил милиони от Spotify – чрез законна измама

Александър Вучич: Сърбия върви по европейския път, но ще продължи да изгражда добри отношения с Русия

Жители на Брегово протестират срещу преминаването на камиони с опасен товар

Стачка в “Ер Франс”, отменени са половината полети на далечни разстояния

44 души загинаха, след като автобус падна в 200-метрова пропаст в Перу

Над 20 са последващите трусове след земетресението в Пловдивско Усетено е най-много в Пловдив, Първомай и Пазарджик, но също в София и Благоевград

Взривно устройство е хрърлено пред американското посолство в Черна гора, извършителят се е самоубил

Протести на ученици в САЩ за повече контрол над продажбата на оръжия

Земетресение от 4,8 по Рихтер край Асеновград тази нощ

Нигяр Джафер: Моделът на здравеопазването е грешен

Весела Лечева: Грешка е да се иска оставка за изразена политическа позиция

Хлапета ще борят агресията с картинг и съвети от професионални пилоти

Изчезнаха 111 девойки след нападение в Нигерия

Николай Василев: Целият свят е учуден от решението за Брекзит

Целият свят е учуден от резултата от референдума във Великобритания от миналата седмица. Това обяви в интервю за БТВ икономистът Николай Василев по повод решението за Брекзит.

На въпроса дали е възможно да се проведе втори референдум той отговори, че вече всичко е възможно и напомни, че много анализатори не са очаквали такъв резултат от допитването.

Василев не очаква Лондон да се отдели от Великобритания, но смята, че е възможно Шотландия да се отдели. Дейвид Камерън може да остане нелепо в историята като човекът, разделил два съюза, коментира още икономистът.
И Василев смята, че беркзита може да е началото на края на Европейския съюз и има опасност да се получи ефектът на доминото.

По думите му една от причините за евентуален разпад на ЕС е, че съюзът не успя да се справи с нито една криза през последните десет години, а в същото време раздува непрекъснато администрацията си. Колкото повече се раздува администрацията в Брюксел, толкова повече намалява подкрепата за Евросъюза, каза още Николай Василев.

Според социологът Мира Радева подобни кризисни периоди не са нови за историята. Тя напомни, че преди създаването на националните държави много хора са искали да си останат във феодалните села. И сега има такова разделение – националните ценности срещу глобалния свят, смята социологът.

По думите й интеграцията няма алтернатива – трябва да разбираме света като наш общ дом. Това е временна криза, трябва да се извадят поуките, смята Мира Радева.