Отпада издаването на хартия на шест вида удостоверения

Йорданка Фандъкова е първият носител на наградата „Лидер на промяната“

Великобритания разработва нов изтребител

Млада певица се обяви против насилието над жени 20-годишната Алекс Крумова пише текста на „Сянка“ на връх Монблан

Париж преименува метростанции в чест на героите от Мондиал 2018

Поредна българка изчезна в Гърция

Доживотен затвор за Герман Костин, убиецът на 5-годишния Никита

Тръгват проверки на ваканционните апартаменти във Варна Валери Симеонов: Сезонът върви добре въпреки лошото време

След скандал в спешното пиян изтрезнял в полицейския арест

Зареждат хотелите с листовки за риска от свинска чума

Работодателите против промените в Наредбата за медицинска експертиза и организацията на ТЕЛК

Вицепремиерът Каракачанов: Това, че в България тайно кацат самолети с нелегални мигранти на военните летища, е фалшива новина

Ръст при наетите непълнолетни работници Тази година те са с 20% повече

Турция пак иска обяснения от бивши наши граничари, имало нови доказателства по делото

Близо 300 души са задържани във Франция по време на тържествата снощи

Огнян Златев: Европейският съюз не е заплашен от разпад

„Европейският съюз не е заплашен от разпад след случилото се във Великобритания“, това коментира ръководителят на представителството на ЕК в България Огнян Златев в интервю за БНТ.

Той определи ситуацията като безпрецедентна. „Тепърва всички гражданите на ЕС и на Великобритания ще се учим какво е да се разделяме в някои направления“, каза още Златев. По думите му стремежът на европейските лидери е това разделяне да стане по правилата и да избегнем дългия период на неизвестност, който може да даде възможност за финансови спекулации.

„Последните няколко години така ни се случи в Европа, че ние излизаме от една криза и влизаме в друга, като се справяме с предишната. Ние сме оптимисти, че ще се справим и с тази криза. На никого не е приятно след 43 години ползотворно сътрудничество да настане разделянето. Трябва много внимателно да се види и да се прецени как да бъде избран точно този начин за разделяне, който да е от полза и за двете страни“, коментира ръководителят на представителството на ЕК в България.

„Съвсем естествено е нашите сънародници във Великобритания да изпитват някакво притеснение“, каза Златев. Според него обаче реална заплаха за студентите не съществува, тъй като има академична автономия във Великобритания и университетите сами решават кое е най-добре за тях.

„Нашите сънародници, които пребивават там легално също не смятам, че имат повод за притеснение, тъй като те разполагат с документи за самоличност. Така,че не виждам някаква голяма драма да им предстои да им се случва“, каза още Огнян Златев.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.