КЗП: Внимавайте при покупки от непознати търговци по Великден

Свлачището на пътя Смолян–Мадан се активизира отново

Арестуваха две шуменки за агресия

Борисов: Ще дадем 500 хил. лв. за пораженията от урагана във Враца

Немски дарители подпомагат социални заведения в Елена

Стивън Хокинг е направил предсказание за края на света два дни преди смъртта си

Само един е кандидат за омбудсман в Благоевград

Гробните места в Търново на изчерпване Поставиха съоръжение с клетки за 144 урни

Гръцките власти конфискуваха над 400 тона вредни храни, внесени от Турция

Рафтинг сезона в Пиринско стартира със стари цени, за 50 лева вдигаш адреналина

Жълт код за поледици в 9 области в страната

Цветан Цветанов: 800 са гражданите от Западните Балкани, които са се сражавали за ИДИЛ

Григор остава четвърти в света, тренира полугол за следващия турнир в Маями

Рублата поскъпна след изборите в Русия

Габрово става столица на магията Над 100 магове от 9 държави ще покажат своите таланти на “Магична Среща Златна Котка 2018”

Огнян Златев: Европейският съюз не е заплашен от разпад

“Европейският съюз не е заплашен от разпад след случилото се във Великобритания”, това коментира ръководителят на представителството на ЕК в България Огнян Златев в интервю за БНТ.

Той определи ситуацията като безпрецедентна. “Тепърва всички гражданите на ЕС и на Великобритания ще се учим какво е да се разделяме в някои направления”, каза още Златев. По думите му стремежът на европейските лидери е това разделяне да стане по правилата и да избегнем дългия период на неизвестност, който може да даде възможност за финансови спекулации.

“Последните няколко години така ни се случи в Европа, че ние излизаме от една криза и влизаме в друга, като се справяме с предишната. Ние сме оптимисти, че ще се справим и с тази криза. На никого не е приятно след 43 години ползотворно сътрудничество да настане разделянето. Трябва много внимателно да се види и да се прецени как да бъде избран точно този начин за разделяне, който да е от полза и за двете страни”, коментира ръководителят на представителството на ЕК в България.

“Съвсем естествено е нашите сънародници във Великобритания да изпитват някакво притеснение”, каза Златев. Според него обаче реална заплаха за студентите не съществува, тъй като има академична автономия във Великобритания и университетите сами решават кое е най-добре за тях.

“Нашите сънародници, които пребивават там легално също не смятам, че имат повод за притеснение, тъй като те разполагат с документи за самоличност. Така,че не виждам някаква голяма драма да им предстои да им се случва”, каза още Огнян Златев.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.