Ангелкова иска да популяризира родните вампири по света

Това, което успяхме да видим до момента в Средец е наистина уникално. Аз за първи път съм в Странджа и трябва да кажа, че има какво да се види и да се включи в маршрутите на големите туроператори, така, че туристите, които идват на морето да могат да се отбиват и насам – само на 30 км от Бургас, каза пред "Фокус" министърът на туризма Николина Ангелкова по повод посещението си в Средец.

„Качихме се на храма на слънцето – древнотракийското светилище на 2500 години Марков камък. Това е нещо уникално в сърцето на Странджа”, обясни министър Ангелкова.

„В дулмисите видяхме много запазени гробове и обичай още от тракийско време. Изключително много ме впечатли, че тук още през 2004 г. са открити 17 вампира, нещо, което трябва да популяризираме. Разбрахме се с кмета г-н Иван Жабов да стартираме кампания да популяризираме това, което е открито в областта и специално внимание ще бъде обърнато на вампирите”, уточни министър Ангелкова.
„Знаете за световният интерес към такива находки. Смятам с обединени усилия да успеем да популяризираме това, което имаме тук”, каза още министърът на туризма.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Бизнес