Звънят от остров в Атлантика

Пощальон влезе в затвора, открили 19 000 писма в дома му

Отпада идеята за двойно по-скъпа синя зона в София (обзор) Ще се забранява влизане в центъра на града според номерата на автомобилите

Опашки от тирове на Калотина, Капитан Андреево и Дунав мост

Австралия обяви конкурс за спасяване на Големия бариерен риф Дава 2 млн. канадски долара награда

Валери Симеонов: Протестите против втори лифт в Банско са част от предизборна кампания

Прищина: Сърбия да не използва за политически цели убийството на Оливер Иванович

Таня Андреева: Държавата не бива да плаща дълговете на общинските болници

Борисов ще участва на форума в Давос

Шефът на “Teлeлинк” купи хърватски TV доставчик

Готвят нов превод на български на Истанбулската конвенция Терминът "джендър" предизвиквал неразбирания

Пускат държавен дълг с рекорден срок от 25 г. На инвеститорите ще бъдат предложени книжа за 100 млн. лв.

Кучета водачи издъхват от миша отрова Лабрадорът Марвин се мъчил 10 дни, но не могли да го спасят

Здравната каса: Решението на ВАС няма правни последици за НЗОК

Посланик Бойко Коцев: Русия и ЕС ще си сътруничат за миграцията

Как политиците в САЩ гледат на Брекзит

В Съдинените американски щати темата за излизането на Великобритания от Европейския съюз бе във фокуса на коментарите предимно на бизнеса през призмата на очакваната промяна в търговските споразумения. След решението от референдума на британците за напускане на Съюза в дебата са по-активни политиците.
За сенатора Бърни Сандърс Брекзит е доказателство за недоволството от ефектите на глобализацията. В интервю за „MSNBC“ той заяви:

„Този вот е индикация, че глобалната икономика не работи за всички. Не работи за всички в Съединените Щати, не работи за всички във Великобритания. Когато видиш инвеститори, които отиват в Китай и затварят фабрики в тази страна като правят съкращения в продължение на много години, милиони си казват, че глобалната икономика може да е нещо добро за някои, но не и за тях“.

Главна роля по темата в американския дискурс взе Доналд Тръмп, защото Брекзит даде „гориво“ на кампанията му. Излизането на Лондон от ЕС бе защитено от движение на националисти, които виждат заплаха в разнообразието, изпитват недоверие към политическия елит и мечтаят за по-големи стени.

Анализатори обръщат внимание, че за разлика от Великобритания в САЩ съставът на населението е по-разнообразен и не е логично голям процент от него да застане зад разделящи популистки идеи. Освен това според последните национални допитвания Клинтън води с 12 точки, като подкрепата за Тръмп е спаднала със седем пункта от месец май. Две трети смятат, че магнатът не е достатъчно квалифициран за президент, предаде БНР.

От тима на Хилъри Клинтън заявиха, че уважават избора на британците и настояват (също както и Тръмп), че Америка и Великобритания остават силни партньори. За бившия държавен секретар приоритет ще бъде намиране на начин изходът от референдума да не повлияе негативно на американците.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.