Враждуващи баща и син заедно в ареста

Баща и син, между които тлее стара вражда за имоти, се озоваха заедно в ареста. До задържането в неделя вечерта се стигнало след като синът Севастият С./54г./ отишъл да се разправя за пореден път с родителя си в производствената му кооперация в град Плиска към 19 часа в неделя.

Там синът заварил частни охранители и започнал да ги заплашва с убийство, а те му щракнали белезници. Обадили се в полицията, че имат проблем с мъж във видимо нетрезво състояние. Било изяснено, че до мястото Севастиян е отишъл с "Фолксваген Голф", но когато станала разправията, неговият син напуснал мястото с колата. Пред униформените младияг К.С./20г./ признал, че потеглил нарочно, за да премести оръжието и да не предизвика още по-голям конфликт. При извършени претърсвания на адреси в Плиска са намерени една пневматична пушка, една малокалибрена с три патрона, както и газов пистолет. Всички са незаконно притежавани и са иззети.

Севастиян бил тестван за алкохол и е установено, че не само заплашва с убийство, но е управлявал автомобила си с 2,57 промила. Към 19,50 часа бащата Марин С./78 г./ бил уличен в същото. Той научил за скандала в кооперацията и решил да отиде да види какво става. Качил се на ВАЗ-а си, но при извършена проверка на ул."Христо Ботев" станало ясно, че шофира с 1,56 промила. Така и той бил арестуван.

След екшъна срещу фамилията са образувани общо четири досъдебни производства - две за пияно шофиране, едно за закана за убийство и за незаконно притежание на оръжие.

През март тази година Севастиян натопи баща си пред полицията, че е загробил пестициди на общински терен. Разкопки с багер наистина откриха бидони с течности, заровени в района на незаконни сметище. Няма данни как е приключил този скандал и дали полиция и екоинспектори са доказали чии са заровените химикали.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини