Глоби и за дискотеките за нощен шум в Търговище

От 500 до 1000 лв. за нощен тормоз с шумна музика грозят заведенията в Търговище. Предложението за това е на Общинската администрация, която въвежда имуществени санкции за собствениците на заведения, които държат буден града нощем. Това предвиждат промени в Наредбата за опазване на обществения ред. Те ще бъдат дебатирани на сесия на Общинския съвет в четвъртък.

Глобите досега бяха от 20 до 100 лв., а при повторно нарушение до 200 лв., но само за физически лица, които тормозят съседите и околията.

Проблемите с дискотеките, които през лятото вихрят купони до зори, при които музиката кънти на километри, налагат промени и вкарване на санкции и за собствениците на заведения. Така при установяване на нарушения те ще плащат до 1000 лв. при първо засичане, а при повторно до 5000 лв.

Вдигат се глобите и за физическите лица, които могат да стигнат до 500 лв. при първо нарушение.

Заради многото оплаквания от граждани, които „загряват” тел. 112 и полицията хвърчи да намалява нивата на музиката, преди месец беше променена и наредбата, по която се дават разрешения за удължено работно време. Собствениците на заведения вече трябва да имат документ от акредитирана лаборатория за нивата на шума. При много сигнали срещу заведението им ще получават отказ за по-дълго работно време. Думата за това ще има и полицията, която ще следи колко са оплакванията за година назад.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини