Вижте брифинга на Радев и Путин в Сочи (ВИДЕО)

Форматът на Първа лига остава, полемиките за него – също

Условна присъда за търговец, крил 130 000 лв. данъци

Таско Ерменков получи Златен скункс

Патриотът Михов от ВМРО: Нека не лъжем децата, че геноцидът Баташко клане е другарско „сборичкване“ между братски народи!

Закопчаха и шефа на КАТ-Благоевград Данаил Стоицов

Лекарският съюз отхвърли проекта за Национална здравна карта

Най-модерният терминал за сярна киселина за 22 млн. лева официално открит в Бургас 100 кораба всяка година ще увеличат товаропотока на пристанището

Лиляна Павлова: Австрийското председателство продължава работата по българските приоритети

2-годишно дете е нахапано от домашно куче в пловдивското село Крумово

Красимир Живков: Над 34% от територията на България е част от „Натура 2000“

2,3 млрд. лв. ще бъдат инвестирани в сектор „Води“ по Оперативна програма „Околна среда“

Министър-председателят Бойко Борисов постави казуса „Желяз Андреев“ пред министъра на правосъдието и главен прокурор на САЩ

Най-малко 16 души загинаха при атентат в афганистанския град Кандахар

Петима са задържани при акцията в КАТ-Благоевград Уреждали бързи номера и регистрации на нови коли

Данъчни си взеха 1500 лв. от касата на длъжник

Данъчни иззеха директно от касите на заведение в Шумен 1500 лв., защото собственикът бил техен длъжник. Акцията станала в петък в района на Градската градина, съобщават от пресцентъра, без да уточняват точно коя е кръчмата борчлия. Поне три заведения са много посещавани в парка.

От съобщението става ясно, че служителите от ТД на НАП-Варна, офис Шумен, едновременно с оперативните проверки за отчитане на продажбите, чрез регистрирани касови апарати, са започнали и изземване на парични средства от касите на длъжници към бюджета. Действията на инспекторите по приходите и публичните изпълнители са част от правомощията на служителите в агенцията. Мярката да се изземе оборотът от търговския обект е крайна и се прилага само в случаите, когато въпреки че длъжникът разполага с парични средства и значителни обороти, системно не плаща задълженията си за данъци и осигурителни вноски, поясняват от НАП.

Процедурата включва описване на касовата наличност в обекта и след като публичният изпълнител изземе намерените пари ги внася по сметката на органа по принудително изпълнение. Сумите се внасят незабавно, а ако е невъзможно в първия работен ден. Паралелно с това се прави и цялостна проверка на дейността на обекта – дали се издават касови бележки при продажба на стоки, водят ли се правилно книгите за дневните финансови отчети, дали продавачите са назначени на трудови договори и други.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.