Трети сме в ЕС по пренаселени квартири Това е основа за сериозно развитие на пазара през следващите години, смятат брокери

Двама полицаи пострадаха при катастрофа с патрулка в столицата

Армията иска оферти за нови кораби Седем държави се включват в търга

Памела Андерсън се обиди на премиер

Университетската болница в Стара Загора остана без парно

Този протест отдавна не е на майките Той е на една болна жена, която продаде душата си, бог знае на кого, написа една от лидерките на протеста

Шофьор разби с юмрук прозореца на кола след спор за предимство

Могат ли да ме уволнят дисциплинарно от разстояние?

400 лв. осигурителен доход за фермерите Пчеларите се обявиха против вдигането на прага до 560 лв.

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ във вторник, 20 ноември 2018

Волен Сидеров: Нямам амбиция за постове в изпълнителната власт

Москва пусна кадри от полет на новия Су-57 над Сирия (ВИДЕО)

Влак дерайлира край Симитли, ранен е машинистът Други трима са с леки наранявания

Борисов води бизнесмени в Мароко Премиерът получи покана от крал Мохамед VI през септември

Софийският районен съд е потвърдил наложената от Сметната палата глоба от 1000 лв. за Лозан Панов

Данъчни си взеха 1500 лв. от касата на длъжник

Данъчни иззеха директно от касите на заведение в Шумен 1500 лв., защото собственикът бил техен длъжник. Акцията станала в петък в района на Градската градина, съобщават от пресцентъра, без да уточняват точно коя е кръчмата борчлия. Поне три заведения са много посещавани в парка.

От съобщението става ясно, че служителите от ТД на НАП-Варна, офис Шумен, едновременно с оперативните проверки за отчитане на продажбите, чрез регистрирани касови апарати, са започнали и изземване на парични средства от касите на длъжници към бюджета. Действията на инспекторите по приходите и публичните изпълнители са част от правомощията на служителите в агенцията. Мярката да се изземе оборотът от търговския обект е крайна и се прилага само в случаите, когато въпреки че длъжникът разполага с парични средства и значителни обороти, системно не плаща задълженията си за данъци и осигурителни вноски, поясняват от НАП.

Процедурата включва описване на касовата наличност в обекта и след като публичният изпълнител изземе намерените пари ги внася по сметката на органа по принудително изпълнение. Сумите се внасят незабавно, а ако е невъзможно в първия работен ден. Паралелно с това се прави и цялостна проверка на дейността на обекта – дали се издават касови бележки при продажба на стоки, водят ли се правилно книгите за дневните финансови отчети, дали продавачите са назначени на трудови договори и други.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.