Медицинските сестри излизат отново на национален протест

Кметът на Червен бряг: Няма конфликт на интереси между общината и местни фирми

Украинският президент въвежда нови санкции срещу руски компании и граждани

31-годишна жена загина при тежка катастрофа в Казанлък

Турските служби предотвратиха терористична атака в Истанбул

Арх. Весела Мирянова от „Артекс”: Цветанов е клиент, оценил мощната енергийна защита на сградата с вградения 91-ви псалм По думите й себестойността е 500 евро на кв. м и печалбата не е най-важното

Нова Зеландия забрани продажбата на щурмови и полуавтоматични оръжия

САЩ прехвърлиха шест стратегически бомбардировача в Европа

Рейтингът на бразилския президент се срина само след три месеца на поста

Времето ще бъде облачно

В лагера на Черна гора: Вярваме, че няма да паднем

Шефът на федерацията в Косово пожела успех на отбора

На 21 март 2019 да почерпят

Захариева на форум на жените в Япония Външната ни министърка на визита в Страната на изгряващото слънце

Разследват пловдивчанин за голи снимки на малките му дъщери

Търново е сред шестте общински и областни центрове със стабилни финансови показатели

Велико Търново е сред шестте общински и областни центрове, които се отличават със стабилни финансови показатели. Това сочат анализи, изготвени от Министерството на финансите /МФ/ и Националното сдружение на общините в Република България /НСОРБ/. Проучванията са направени във връзка с приетите измененията в Закона за публичните финанси и касаят просрочените задължения и процедурите по оздравяване.

Единствено при Велико Търново, Добрич, Кърджали, Монтана, Пловдив и София – град като общински и областни центрове се отчита намаляване на просрочените задължения по бюджетите им за периода март 2015 – март 2016 г. Показателите онагледяват постигнатото състояние на финансова стабилност и предприетите мерки за разплащане.

Велико Търново е извън списъка на 36 общини, спрямо които могат да бъдат предприети мерки за оздравяване от Министерството на финансите. Старопрестолният град изпълнява всички фискални правила и мерки, става ясно още от анализа. Данните показват, че Община Велико Търново не попада в нито една от шестте групи, в които са изброени общини с отклонения от критериите за финансова стабилност.

През миналата година Общинската данъчна служба реализира рекордна събираемост на местните данъци и такси, която надхвърли планираните постъпления. В общинската хазна приходите бяха за над 17,5 милиона лева. Усилията на местната власт са отчетени от Министерството на финансите, като Велико Търново е в топ 4 на градовете с най-високи общи нива на събираемост на местните данъци и такси – 75,9% при 65,9% средна стойност в страната.

Тенденцията продължава и през настоящата година, като само за първите пет месеца данъчните и неданъчни местни приходи са в размер на близо 10,7 милиона лева, или 61% от планираното.

Регулярно се предприемат и мерки за оптимизиране на разходите от второстепенните разпоредители с кредити, които се отнасят към консолидирания бюджет на Община Велико Търново.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.