СДВР с мерки за охрана на реда заради дербито “Левски” – ЦСКА утре

Над 10 служители на ДАИ-Благоевград арестувани заради рекет на транспортни фирми (СНИМКИ)

800 певци, танцьори и музиканти събира фолклорния конкурс „Напеви от Северозапада” Изявата в Монтана празнува десета юбилейна годишнина

Откриха труп на българка в Италия, била убита с изстрел в лицето

Борисов в Словения: Европейската перспектива е ключова за развитието на Западните Балкани

Фестивалът „Здравей здраве“ гостува в Благоевград

Младежки ГЕРБ: Бъдещето на младите хора е приоритет за българското правителство Европейската младежка конференция в София даде платформа за диалог между младите хора от 40 държави в ЕС, твърди организацията

Цената на петрола на ОПЕК се повиши до 70,51 долара за барел

Съдът пусна от ареста шофьорката от магистрала “Тракия”

Комисията по досиетата награди Цветан Цветанов за приноса му за публичното разкриване на архивите на ДС

Шефът на “Антикорупция” за случая “Иванчева”: Правим пълен финансов анализ на всичките обвиняеми

Григор Димитров: Да спечеля Голям Шлем? Защо не?

Цвета Караянчева и Волфганг Шойбле обсъдиха отличните двустранни отношения

В САЩ извършиха първото пълно присаждане на пенис

Pavell & Venci Venc’: Дано не се влюбим в една и съща жена

Ще ремонтират детската площадка “Слончето” в Борисовата градина

Тази година ще бъде основно ремонтирана детската площадка „Слончето” в столичната Борисова градина, съобщи кметът на София Йорданка Фандъкова, предаде БТВ.

По време на ремонта ще бъдат изградени четири къта за различни възрастови групи, полагане на нова омекотена настилка, обособяване на нов кът за отдих в центъра на площадката. Слончето и костенурката, които са символи на плщадката, ще бъдат запазени.

Стартират и реконструкцията и преасфалтирането на алеите от Централния вход на Борисовата градина на “Орлов мост” до входа на детската площадка. За ремонтите в Борисовата градина тази са отделили 1,7 млн. лв.

До края на 2016 г. ще започне и първият етап на реконструкцията на Западния парк за изграждане на осветление, за който от Столична община са заложили 400 000 лв.

През следващата седмица ще започне и реконструкцията на две големи междублокови пространства в кв.”Овча купел” . Ремонтът предвижда изграждане на детски съоръжения, нови настилки, обновяване на озеленяването, монтиране на осветление в едното междублоково пространство. За тези дейности кметът на района ще получи 270 000 лв. от бюджета на дирекция “Зелени системи”, уточни Фандъкова.

До края на седмицата трябва да стартира и първият етап от реконструкцията на парка в Бухово. Паркът е 55 дка, като ще се започне с възстановяването на 18 дка – изграждане на паркови алеи, осветление и видеонаблюдение, напояване, детски кътове и беседки, каза Фандъкова. Стойността на тази част от ремонта е 580 000 лв. и той трябва да приключи до края на май следващата година, каза кметът на район “Кремиковци” Ивайло Панев. По предварителни данни ремонтът на целия парк ще струва около 1,7 млн. лв.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.