Ще ремонтират детската площадка "Слончето" в Борисовата градина

Тази година ще бъде основно ремонтирана детската площадка „Слончето” в столичната Борисова градина, съобщи кметът на София Йорданка Фандъкова, предаде БТВ.

По време на ремонта ще бъдат изградени четири къта за различни възрастови групи, полагане на нова омекотена настилка, обособяване на нов кът за отдих в центъра на площадката. Слончето и костенурката, които са символи на плщадката, ще бъдат запазени.

Стартират и реконструкцията и преасфалтирането на алеите от Централния вход на Борисовата градина на "Орлов мост" до входа на детската площадка. За ремонтите в Борисовата градина тази са отделили 1,7 млн. лв.

До края на 2016 г. ще започне и първият етап на реконструкцията на Западния парк за изграждане на осветление, за който от Столична община са заложили 400 000 лв.

През следващата седмица ще започне и реконструкцията на две големи междублокови пространства в кв."Овча купел" . Ремонтът предвижда изграждане на детски съоръжения, нови настилки, обновяване на озеленяването, монтиране на осветление в едното междублоково пространство. За тези дейности кметът на района ще получи 270 000 лв. от бюджета на дирекция "Зелени системи", уточни Фандъкова.

До края на седмицата трябва да стартира и първият етап от реконструкцията на парка в Бухово. Паркът е 55 дка, като ще се започне с възстановяването на 18 дка - изграждане на паркови алеи, осветление и видеонаблюдение, напояване, детски кътове и беседки, каза Фандъкова. Стойността на тази част от ремонта е 580 000 лв. и той трябва да приключи до края на май следващата година, каза кметът на район "Кремиковци" Ивайло Панев. По предварителни данни ремонтът на целия парк ще струва около 1,7 млн. лв.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини