Мъж, влязъл в клас и шамаросал петокласник, отива да съд

Вкараха в затвора преселници, незаконно минали през българо-румънската граница

С опасност за живота е 61-годишна жена, пострадала при катастрофата на пътя Варна-Бургас

Дават на съд шофьорка, блъснала и убила пиян велосипедист

България вдигна летвата

Съдът в Бургас намали с 4 години присъда за смърт на пенсионер

Екстрадират Баневи от Франция

Възрастна жена от Хасково даде 26 хиляди лева на телефонни измамници

„Графа“ готов за трамвая Общината обмисля как да компенсира търговците

4-годишно дете и две жени пострадаха при пожар в София

Роден през ХХI век игра за Италия

Продължава доброволческата инициатива за почистване на паметници във Велико Търново

Унгария няма да екстрадира Никола Груевски

Вучич: Черна гора, Македония, Хърватия, Словения, България винаги са против нас

„Левски“ с нов шеф и спонсор за ЧНГ

Юнкер събира спешно еврокомисарите: Нямали план за Брекзит

Председателят на Еврокомисията Жан-Клод Юнкер събира днес в Брюксел еврокомисарите на извънредно заседание, посветено на последиците от британския референдум за напускане на Европейския съюз, предаде БНР. За създалата се ситуация няма готов план „Б“, твърдят европейски официални лица. На заседанието комисарите ще се занимаят с антикризисен анализ на възможните действия от страна на Брюксел. Очаква се обсъждане за евентуални мерки, които да помогнат за сигурността на финансовите пазари в началото на работната седмица.

Останалите европейски институции също работят по подготовката на по-нататъшните действия спрямо Великобритания. Въпросът вече се анализира от комисията по конституционни въпроси на Европейския парламент, чийто председател – Данута Хюбнер от Полша, ще даде изявление днесследобед.

Обща резолюция, с призив към Лондон бързо да подаде формална молба за напускане, която да сложи началото на преговорите, трябва да бъде гласувана от евродепутатите утре на извънредна сесия.

Дипломати от 28-те посолства обменяха мнения снощи в Брюксел преди провеждането на срещата на върха на ЕС във вторник и сряда. Утре британския министър председател Дейвид Камерън ще обяви намеренията си на официална вечеря с останалите 27 държавни лидери, а на следващия ден цялото заседание на Европейския съвет отново ще се занимае с Брекзит.

Очаква се днес за кратко в Брюксел посещение да направи Държавният секретар нс САЩ Джон Кери също се очаква днес да посети закратко Брюксел за да обсъди британския референдум с председателя на ЕС по външната политика Федерика Могерини и с генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг.