Учредиха Общински съвет за тристранно сътрудничество в Търговище

Днес се проведе учредителното заседание на Общински съвет за тристранно сътрудничество, който стартира дейността си с подкрепата на ръководството на Общинска администрация. Това съобщиха от пресцентъра на Община Търговище.

В работата му взеха участие: кметът д-р Дарин Димитров, директорът на Дирекция „Хуманитарни дейности” Косьо Костов, представители на синдикатите, Търговско-промишлената палата и организации на работодатели.

Участници в тристранното сътрудничество са Общинска администрация, работодатели и синдикати. Всеки от тях ще има по двама постоянни членове. Представените организации в него ще могат да привличат до двама експерти за участие в тематични заседания.

На заседанието бе приет правилник за организация и дейността на Съвета. Предстои да бъдат избрани председател и секретар. Първото решение бе да се създадат 3 комисии по здравеопазване, образование и социални дейности.

Общинският съвет за тристранно сътрудничество е орган за осъществяване на консултации и сътрудничество при решаване на въпроси, свързани с упражняване на трудовите и свързаните с тях отношения, както и въпросите на икономическото развитие и жизненото равнище.

Пред участниците в учредяването на Съвета д-р Димитров сподели, че предстоят трудни решения във всяка от сферите. Той очаква подкрепа и партньорство между страните по всички въпроси, които ще се обсъждат, допълват от пресцентъра на Община Търговище.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини