В подножието на Бузлуджа: БСП казва кандидата за президент на 1 август

Президентската двойка на БСП ще бъде официално представена по време на националния събор на връх Бузлуджа, който по традиция се провежда всяка година на 1 август, съобщи в Пловдив Георги Търновалийски.

„Днес стартира общопартийното допитване в какъв формат да участваме на президентските избори. То ще продължи до 3 юли и всеки един член на партията ще може да изрази своето мнение“, каза депутатът от левицата, който е и председател на областния предизборен щаб на социалистите в Пловдив. Той обясни, че до 9 юли Националният съвет на БСП ще обобщи данните, след което ще стане ясна формулата за участие в президентската надпревара.

От 10 до 26 юли районните, градските и общинските структури ще проведат конференции за номинации на своите кандидати за президент и вицепрезидент.

Пловдивският депутат от БСП прогнозира тежки дни за настоящите управляващи.

„Брюксел ще засили не само проверките, но и рестриктивните мерки и санкциите по еврофинансирането“, каза народният представител. И увери, че той и колегите му от опозицията ще продължават да искат вот на недоверие на правителство.

„Вътрешният министър Румяна Бъчварова не се справя нито с организираната, нито с неорганизираната престъпност, нито с финансовата, нито с битовата престъпност“, каза още Търновалийски.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика