Община Пловдив си търси 60 000 лв. от бивш общински съветник от ДПС

Община Пловдив ще ще си търси по съдебен път близо 60 000 лв. от бившия общински съветник от ДПС Джамисет Джафер, спрял да плаща наем за имот от 5,4 дка на ул. "Елба" в квартал "Столипиново" в града под тепетата.

"Джамисет Джафер си плащаше редовно наема, докато Илко Илиев от ВМРО поставяше този въпрос на общински сесии. След като Илко Илиев спря да пита, и Джамисет спря да плаща!", така кметът на Пловдив Иван Тотев коментира "казуса" с Джамисет Джафер, който стана национално известен като един от най-яростните биячи на Октай Енимехмедов при опита му да застреля Ахмед Доган по време на злополучната конференция на ДПС.

Джамисет Джафер трябвало да плаща по 50 стотинки на 1 кв.м за бившата детска градина на ул. "Елба" в Столипиново, която взел чрез фондацията си "Толеранс" с обещанието, че ще превърне мястото в едно от централните места за културни прояви през 2019 г., когато Пловдив ще бъде Европейска столица на културата.

Културният оазис в сърцето на Столипиново дори бе посетен от международно жури при обсъждане на кандидатурите на градовете и стана свидетел на ромска сватба, тъй като бе включен в апликационната форма на Пловдив за 2019 г. Имотът пак ще бъде културно средище, но вече под егидата на общинска фондация "Пловдив 2019", уточни кметът Тотев.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини