Две жертви и десетки ранени при пожар в хотел в Прага (ВИДЕО)

Европа ще рециклира всички пластмасови опаковки след 2030 г.

Молдова ще иска компенсация от Русия заради „окупацията“ на Приднестровието

Спряха камионите по няколко направления заради снега

Просветният министър: Привличането на млади учители е предизвикателство

Въоръжена атака срещу 5-звезден хотел в Кабул

Вижте акцентите от броя на „Труд“ в неделя, 21 януари 2018

Меркел и Борисов в отговор на “Труд”: България влиза много скоро в Шенген Премиерът събира европейските лидери и Реджеп Ердоган във Варна

Командоси щурмуват пробно прототипи на стената на Тръмп

Махат незаконни билбордове в София Столичният инспекторат откри 14 такива само по бул. „Черни връх“

Ципрас: Македонска нация никога не е имало Ще е абсурдно обаче в името на страната да няма Македония, смята гръцкият премиер

Хиляди румънци се събраха на протест в Букурещ (ВИДЕО)

САЩ и Русия призоваха Турция и сирийските кюрди към сдържаност

Турция нанесе въздушен удар по позиции на сирийските кюрди

Григор искал да е бегач и да знае френски език

Рекордни приходи в общинския бюджет отчете кметът на Пловдив

Рекордни приходи от местни данъци и такси в общинския бюджет на Пловдив през първите 6 месеца на 2016 г. отчете в понеделник кметът Иван Тотев. „Постъпленията в хазната към 17 юни 2016 г. са с 3,4 млн.лв. повече в сравнение със същия период на 2015 г. и то при положение, че не само не сме увеличили нито един налог, но дори и намалихме от 7 до 13% ставките за данък МПС при най-масовите класове автомобили. При годишен план от местни приходи от 116 686 000 лв. преди да е изтекло първото полугодие сме събрали 64 220 000 лв. или 54%. В тези пари дори не сме включили 4 млн.лв. от сделката за 15 дка общинска земя в район „Тракия“, като с тях приходите ще са със 7,4 млн.лв. повече от 2015 г.“, горд е кметът Тотев.

Постъпленията от местни данъци до момента са с 2,5 млн.лв. повече от същия период на 2015 г., а събираемостта надхвърля 61% – при планирани 46 млн.лв. в общинската хазна са влезли 28,3 млн.лв. 61% е събираемостта на данък МПС с постъпления от 9,2 млн.лв. при годишен план от 15 млн.лв., като приходите в сравнение с 2015 г. са с 420 000 лв. повече при по-ниски налози за отделните класове заради ръст на новорегистрирани автомобили в КАТ. При данъка за недвижими имоти скокът в сравнение с 2015 г. е над 1 млн.лв., докато при ТБО (такса битови отпадъци) ръстът е с 1,7 млн.лв. С 1,2 млн. лв. повече са парите от данък придобиване, който се плаща при сделки с недвижима и движима собственост, като това е ръст от 15%.

„Всички тези данни ни дават спокойствие и възможност да планирани още по-висок бюджет за 2017 г., както и да заделим средства за важни инфраструктурни проекти като пробива под Водната палата и тунела под жп линията Пловдив-София „Модър-Царевец“, който ще свърже районите „Южен“ със „Западен“, допълва градоначалникът Иван Тотев. Очакванията на кмета са за преизпълнение от 1-1,5 млн.лв. на приходите в общинския бюджет-2016.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.