Испания аут, Италия ликува

Европейският шампион от 2012 г. отпадна още на осминафиналите на Евро 2016. Италия победи с 2:0 Испания с голове на  Джорджо Киелини и Грациано Пеле. Така футболистите от Апенините взеха сладък реванш за загубата си преди 4 години.

Грациано Пеле имаше възможност да отрие резултата в 8-та минута, но Де Хея дества авторитетно при удара му с глава. В 11-та минута стражът на Испания обаче не беше толкова стабилен при шут на Джакерини и изби топката в гредата си.

Нова възможност за Италия имаше след точно четвърт час игра. Марко Пароло се извиси над всички в наказателното поле на „Ла роха“, но ударът му не намери целта. Футболистите на Испания също отправиха няколко удара към Буфон. Атаките на Фабрегас и Алба не затрудниха защитата на противника.

В 33-та минута Джорджо Киелини се възползва от недобро избиване на Де Хея и след като Емануеле Джакерини не успя да вкара, той прати топката във вратата за 1:0.

След попадението футболистите на Испания бяха по-настоятелния тим, но атаките им не доведоха до попадение. За сметка на това, Джакелини беше много близо да двои резултата за свояя тим в самия край на полувремето. Стражът на Испания показа добър рефлекс при далечния шут на своя опонент и изби.

След подновяването на играта Италия продължаваа да бъде по-активният отбор в срещата. В 50-та минута обаче Буфон спаси опасен удар с глава на Мората. Възможност да изравни резултата имаше и Силва , който обаче стреля в аут.

В 55-та минута Едер остана очи в очи с Де Хея, а стражът опази вратата си този път. Не толкова сигурно той се изяви в 62-ра минута, но Алба успя да изчисти.

Испанският тим държеше инициативата в следващите няколко минути. Адурис и Иниеста не успяха да преодолеят Буфон, а Пике изпрова изстрела си от границата на наказателното поле. 38-годишният страж изби.

В самият край на редовното време Пике отново затрудни максимално Буфон, но топката пак не попадна в мрежата.

При една от последните контраатаки за италианците, Дармиан подаде на Пеле, който удвои преднината на своя тим, а с това изхвърли действащия европейски шампион от турнира.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят