Илън Мъск представи специален тунел за намаляване на трафика (ВИДЕО)

Пет автомобила и автобус се удариха по пътя Бургас-Созопол, двама души са пострадали

Папа Франциск смени дългогодишния главен редактор на вестника на Светия престол

Електронната идентификация за българските лични документи се отлага за 2020 г., решиха депутатите

Президентът Радев наложи вето на промени в НПК

Ценко Чоков: Охранители на зам.-главния прокурор Иван Гешев ме снимаха в заведението

Тръмп: Не строим бетонна стена по границата с Мексико, а художествено оформена конструкция

Бивш затворник отива на съд за отвличане

Ветко и Маринела Арабаджиеви са обявени за издирване в сайта на Интерпол

Почина американската актриса Пени Маршъл

Жената на Ценко Чоков: Съпругът ми е влязъл в заведението, за да си купи храна за вкъщи

Медицинският факултет не бива да бъде разрушаван с лека ръка, заяви Даниел Вълчев

САЩ продават на Турция зенитноракетни комплекси „Пейтриът“ за 3,5 млрд. долара

Дипломатическите комуникации на ЕС са били прихванати от хакери

Анатомия на една икономическа криза В САЩ почти всички значими рецесии в последно време са предхождани от обърнати лихвени криви

Различни версии за нападението с нож край 23 СОУ

Ден след инцидента, при който десетокласник прободе с нож свой съученик заради момиче, учениците на столичното 23 СОУ и ръководството на школото имат различни версии за случилото се. Към момента, раната в крака на Димитър не е сериозна.

„Охраната реагира под абсолютно всякаква критика – той просто стоеше отстрани и гледаше със скръстени ръце… Децата му крещяха „Звъннете на полицията!“, учителките също викаха, а той даже попита на кой телефон да се обади“, разказа ученичка от 11 клас в училището пред БТВ.

Според нея нападателят Кристиян и жертвата Димитър се сбили пред очите на много ученици. Преподавателка опитала да ги разтърве, но неуспешно. След като ранил Димитър в крака, Кристиян успял да избяга към гара Подуяне. Там го догонили няколко момчета, които го съборили на земята. Опитал да намушка в корема един от тях, но не успял.

„Не можем да назовем с едно изречение виновен в случая“, заяви от своя страна Лазар Додев от МОН. По думите му има разминавания между появилата се в медиите информация, казаното от учителския колектив и прегледаното до момента от камерите на 23 СОУ.

„В училището е направено абсолютно всичко по отношение на сигурността като камери, видеонаблюдение, но важен е човешкият фактор“, сподели той.

Директорът Нина Чанева посочи, че именно записите са показали, че инцидентът не се е случил в рамките на училището, а освен това охранителят е задържал едно от момчетата, което се е освободило и хукнало навън.

„Много умно и възпитано дете“ – споделя бабата на нападателя за внука си. Възрастната жена разказа, че Кристиян й е помагал с всичко, за което го е помолила.

„Той много не контактува с приятели, не виждам аз да идват тук. Няма контакти с деца, затворен е“, допълни още бабата.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.