Плащаме чрез мобилно приложение за паркиране в София

ГЕРБ замрази спорни промени в НК Бизнесът се противопостави на еднаквия режим за корупционни престъпления

Икономистът проф. Димитър Иванов: 90% от икономиката ни се крепи на Гинки

Столетов, наший генерал, се яви на пощенска марка Солистите от Оркестъра за народна музика на БНР и Мистерията на българските гласове поздравиха гостите

Борисов в Брюксел: Социалното измерение на ЕС трябва да бъде засилено (ВИДЕО)

Пускат асансьор за 350 000 лв. в шуменската болница Министерско лъскане на коридори преди водосвета

Подписано е рамковото споразумение за поддръжка на родните МиГ-29

Тръмп бесен заради поредния теч на информация от екипа му Поздравил Путин за победата, въпреки препоръката на съветниците си

Петр Келнер купи „Теленор“ в България Компанията вече има един и същи собственик с Нова телевизия

Николо Коцев ще свири на Burgas Jam

МОСВ дари бездимна печка на спасителя на щъркелите от село Зарица

11 месеца затвор за грък, нападнал лекари в Петрич

Министър Ангелкова: Специален QR код ще информира потребителя за избрания от него туроператор, хотел или планински водач

Обявиха програмата на Първа лига до края на сезона, ясни са всички дербита

Полярно мече се роди в зоопарк в Шотландия

Нови лидери на ЕС може да върнат Великобритания в съюза

В Европейския съюз  трябва да дойдат на власт нови хора, които са могат да възстановят общността и да върнат Великобритания в редиците й, заяви полският външен министър Витолд Вашчиковски в сутрешния блок на телевизия ТВН24, предаде ТАСС.

„Подкрепата за властите в Евросъюза, които доведоха положението до това, петата икономика в света да излезе от ЕС, трябва да изчезне. Властите в ЕС, тези хора, трябва да помислят и да отстъпят постовете си на нови европейски елити, които да изведат Европа към ново единство, да възстановят сътрудничеството в ЕС и дори да помогнат за връщането на Великобритания в Евросъюза”, каза Вашчиковски.

Лидерът на управляващата в Полша партия „Право и справедливост” Ярослав Качински заяви, че отговорност за „Брекзит” носи председателят на Европейския съвет Доналд Туск, Вашчиковски посочи, че „засега това е позиция на партийния ръководител”, а не на правителството. Вашчиковски обаче изтъкна, че „напоследък Доналд Туск фактически не съществуваше, не личеше неговото лидерство, той въобще не се прояви като лидер”. Според Вашчиковски Туск е трябвало да реагира „по-интензивно” на „Брекзит”.

„През последните месеци се вижда, че той стана политик от втори или трети ешелон, а не лидер, на когото са поверили натъкв важен инструмент като председателството на Европейския съвет”, подчерта полският външен министър.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.